מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרכבת משקפיים + מספרדודי20/02/2009
שלום רב דוקטור אני בן 22 עובד בהייטק ומעביר שעות מרובות מול מסך המחשב ביום. בין 10 ל 15 שעות ביום, 6 פעמים בשבוע... נונ-סטופ. אני מרכיב משקפיים מספר שנים עם מספר 2.5 בשני העיניים, שלפני כמה שנים המספר היה 1 וכפי שניתן לראות, הוא עלה. אני דואג ללכת עם משקפיים איכותיות כמה שניתן (עם הציפויים ושאר ירקות, לא מבין גדול) ועיקר הרכבתם היא מתבצעת אל מול המחשב... כשאני "סתם" הולך ברחוב או בבית, אני לרוב לא מרכיב אותם. השאלות שלי הם בעצם: א. לגבי עליית המספר, האם אני צופה לעלייה נוספת של המספר עקב השעות המרובות מול המחשב? אין/יש קשר? מיתוס יווני? ב. מה ניתן לעשות בכדי לשמר את הראייה ולשמור על העיניים בצורה הטובה ביותר? אם יש בכלל דבר כזה. ג. האם עצם העובדה שאני לא תמיד מרכיב משקפיים אלא רק שאני מרגיש צורך / בעיקר מול המחשב, פוגעת בצורה כלשהיא בראייה, במספר, או בכל דבר אחר? אני די מודאג מעליה נוספת של המספר בעיקר... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/02/2009בעולם מחשבים מספר יעלה באם תרצה או לא. אין דרך למנוע זאת ואין מה להיות מודאג זו המציאות. זה מחיר השימוש במחשב וקריאה מרובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדודי
ד``ר יורם שוחט23/02/2009אמנם נכון שקריאה מרובה או עבודה ממושכת מול מחשב עלולה לגרום לעלייה במספרים, אך זה נובע מכך שמשתמשים בעיניים הצורה לא נכונה, דהיינו שעות רבות ברציפות ללא מנוחה.
התופעה ניתנת למניעה, ובמקרים רבים שמוש נכון בעיניים (לפעמים משולב בתרגילים) יעצור את התקדמות המספרים ולפעמים אפילו יביא לירידה במספר.
כדי למנוע את העלייה במספר יש לתת לעיניים מדי פעם אפשרות להרפייה. הכוונה היא להרים מדי פעם את המבט מהספר או מהמחשב (בערך כל חצי שעה) ולהתמקד על האובייקט הכי רחוק בחדר (או להביט מהחלון החוצה) למשך כחצי דקה.
רופא העיניים או האופטומטריסט יוכלו גם להמליץ לך להרכיב בעבודה משקפיים עם מספר נמוך יותר כדי להקל על המאמץ הכרוך בעבודה ממושכת מול המחשב.
חשוב להדגיש שהבעייה אינה המחשב, אלא כפי שציינתי עבודה רצופה ללא הפוגה.
לעובדה שאתהה מרכיב משקפיים לסרוגין אין השפעה מזיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?