הרכבת עדשות מעבר למותר והנזק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרכבת עדשות מעבר למותר והנזק
    מיכל
    26/02/2009

שלום, אני בת 25, משתמשת בעדשות מגע קרוב לעשר שנים, ובשנים האחרונות בעדשות חודשיות, כרגע מסוג Acuvue Oasys של ג'ונסון & ג'ונסון. אני נוטה לחטוא בהרכבת העדשות החודשיות מעבר לזמן המותר, אפילו כחודשיים, ונאמר לי לאחרונה שמדובר בפגיעה חמורה ומתמשכת בקרנית כיוון שהעדשה הופכת לבלתי עבירה לחמצן, במיוחד בעדשות אואזיס אלו. כרגע עוד לא נתקלתי באף סימפטום חריג (פרט לרגישות שיש לי מאז ומתמיד ועבורה אני שמה טיפות כשצריך). שאלתי היא - גם אם אקפיד מעתה על שימוש של חודש לכל היותר ועל מתן מנוחה לעיניים מהעדשות גם במהלך היום, האם בכל זאת הנזק שנוצר עד כה הוא בלתי הפיך ועשוי להוביל לסיבוכים ולחוסר יכולת להרכיב עדשות מגע בהמשך? אציין שאינני ישנה עם העדשות, אם כי מרכיבה אותן רוב שעות היום. נלחצתי מאד כשהבנתי כי ייתכן וגרמתי לעיניי נזק חמור ובלתי הפיך, אשמח לתשובתך, בתודה, מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    26/02/2009

שימוש בעדשות מגע לאורך זמן מסוכן לעיניים וכתבתי על כך מאמר שהתפרסם באינטרנט. מומלץ להמעיט בזמן ההרכבה. דרך אגב יש פיתרון אחר והוא ניתוח לייזר להסרת משקפיים. את מוזמנת להגיע לבדיקה אצלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו