עיוורון צבעים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיוורון צבעים
    שני
    25/03/2009

שלום
    יצא לי (בזכות הפייסבוק) לעשות תרגיל שבודק האם אתה עיוור צבעים.
    את התרגיל אפשר לראות פה
    עשיתי אותו, ורוב התשובות שלי יצאו שגויות או שלא ראיתי כלום בעוד שאבא שלי ראה את כולן בקלות, ומסתבר שיש לי ליקוי ראייה בגווני ירוק-אדום.
    מעולם לא הבחנתי בבעיה של צבעים ביומיום, ואני רואה אדום וירוק בצורה מעולה.

מה אני יכול להסיק מזה? אני בן 17 ולכן חושש לפרופיל הצבאי שלי שעלול להיפגע בעקבות מבחני הראייה שיעשו לי בצו הראשון.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיוורון צבעים

הוספת תגובה

• שכחתי לצרף את המבחן..

שני
    25/03/2009

זה לא נותן לי לצרף את המבחן... בכל זאת, זה מבחן עם שם יפני ואפשר למצוא אותו תחת החיפוש "עיוורון צבעים" בגוגל בקטגוריה הראשונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

ד``ר יורם שוחט
    25/03/2009

ליקוי בראיית צבעים הוא תופעה נפוצה מאד. 8% מהגברים סובלים מליקוי מסוים בראיית הצבעים.

למיטב ידיעתי, אם כי אני לא לגמרי בטוח, ליקוי בראיית צבעים לא אמור להוריד פרופיל, אך יופיע כסעיף בסיווג הרפואי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

שני
    26/03/2009

אבל מאוד מוזר לי, כי אני רואה ומבחין בין צבעים בצורה טובה מאוד, ובחיים לא חשדתי אפילו בכך שיש לי בעיה או ליקוי כלשהו עם צבעים.
    רק במבחן באינטרנט אני לא מצליח, ומדי פעם אני מתקשה מאוד לקרוא את הקווים שרשומים בצג האלקטרוני האדום שעל גבי האוטובוסים.

יכול להיות שיש לי בעיה בלזהות צבעים שנוצרים על ידי פיקסלים/נורות? יש תופעה כזו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

ד``ר יורם שוחט
    27/03/2009

עצם העובדה שאינך חש בכל מגבלה היא ההוכחה לכך שליקוי בראיית צבעים אינו מפריע לתפקוד מלא (פרט למצבים מאד מסוימים הדורשים הבחנה מדויקת בין צבעים). דרך אגב, ליקוי בראיית צבעים יכול להיות בדרגות חומרה שונות.

אין כל חשיבות למקור האור כשמדובר בליקוי בראיית צבעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו