נתוח קטרקט ותרופת אומניק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נתוח קטרקט ותרופת אומניק
    אריה
    23/04/2009

אני סובל מגידול שפיר של הערמונית .
    האורולוג הסביר לי כי תרופה טובה לבעיה שלי היא " אומניק " אבל תרופה זו גורמת לסיבוכים
    בנתוח קטרקט אם צרכים לעבור אותו לכן קיבלתי תרופה חלופית אבלתופעות הלואי שלה מפריעות לי ביותר .
    שאלתי מה הסיבוכים בעת נתוח קטרקט למשתמשים בתרופה " אומניק " ?
    האם אין סיבוכים אם מפסיקים זמן מסוים לפני הנתוח לקחת את התרופה ?
    האם קימת דרך לקחת את התרופה ולהימנע מסיבוכים ?
    אריה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נתוח קטרקט ותרופת אומניק

הוספת תגובה

• לאריה

ד``ר יורם שוחט
    24/04/2009

אצל אנשים שנוטלים אומניק קיימת בזמן ניתוח הקטרקט תופעה הנקראת "קשתית רפויה" (floppy iris). במצב זה קשתית העין (החלק הצבעוני שסביב האישון) רפויה מאד ונוטה להדחק קדימה ולהפריע למהלך הניתוח, ובנוסף לכך האישון מתכווץ בזמן הניתוח, דבר שמקשה עוד יותר. מנתחים מנוסים יודעים להתמודד עם הבעייה.
    הפסקת התרופה לפני ניתוח הקטרקט אינה עוזרת שכן השפעתה על הקשתית נמשכת גם זמן רב לאחר הפסקתה.
    אם יש לך כבר התחלת קטרקט יש בהחלט מקום לשקול לנתח את הקטרקט לפני שמתחילים את הטיפול באומניק (באופן כללי, ללא קשר לאומניק, מקובל כיום לנתח קטרקט בשלבים מוקדמים יחסית, ולא להמתין לירידה משמעותית בראייה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו