מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לגלאוקומהמשה04/06/2009
בזמן האחרון, יש לי תחושה לא טובה בעיניים, גם כשלא קורא, אלא מסתוב בבית או ברחוב
מתאמץ כשאני קורא במחשב
אני רואה טוב גם מרחוק וגם מקרוב
רופאת העיניים בדקה אותי ומצאה:
א. יש הפרש גדול בלחץ תוך עיני בין העיניים , לחץ תוך עיני בעין שמאל - 12 ובעין ימין 21
ב. בשתי העיניים מקטע קדמי שקט ותקין , בעין שמאל כמעט אין קיעור כלל 0.1,
ובימין דיסקה 0.4-0.5
ג. בדיקת שדה ראיה שנשלחתי לעשות יצאה תקינה
הרופאה שולחת אותי למרפאת גלאוקומה לבדיקה לחשד לגלאוקומה
- האם אני בדרך לעיוורון (כיום אני רואה טוב מאוד, חוץ מהתחשוה הלא נעימה מעט בעיניים, וקצת כאב ראש קל)?
- מה עלי לעשות?
משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד``ר יורם שוחט04/06/2009יש אצלך ממצאים המצביעים על אפשרות של גלאוקומה, זה הכל. אתה לא בדרך לעוורון!
גם אם יתברר בעקבות הבדיקות שיש לך גלאוקומה, מדובר בשלב שבו אין נזק לשדה הראייה. קיימים כיום טיפולים מצוינים לגלאוקומה, ויש סיכוי מצוין למנוע נזק כזה.
.
הערה: כאשר מתגלה לחץ תוך עיני מוגבר קיימת הסתברות סטטיסטית שיהיו במשפחה עוד אנשים עם בעייה דומה. לכן חשוב שגם בני משפחתך ייבדקו.
הערה נוספת: אי הנוחות שאתה חש בעיניים כלל אינה קשורה ללחץ התוך עיני. לחץ תוך עיני מוגבר אינו גורם לשום תחושות בעיניים. זו הסיבה שמקרים רבים מתגלים רק בשלב מתקדם,כאשר יש כבר נזק בשדה הראייה. אם אכן יש לך גלאוקומה, למזלך היא אובחנה לפני שנגרם נזק! מכאן גם החשיבות של בדיקה תקופתית לכל אדם, גם אם אינו חש בכל הפרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה למרפאה לבדיקת חשד לגלאוקומה
משה05/06/2009שלום ד"ר
תודה על התשובה, יש לי עוד מספר שאלות בבקשה:
הופניתי ע"י הרופאה לבדיקת AD40 במרפאות חוץ לבדיקת חשד לגלאוקומה
- האם אתה יכול להמליץ לי על מרפאה לבדיקה הזו?
- לפי הממצאים שתיארתי למעלה, האם בטוח שיש לי גלאוקומה? או שעדיין זה לא בטוח סופית?
- עשיתי משקפיים אצל אופטומטריסט לראייה לקרוב בגודל 1/4 - האם זה יוכל לפתור את האי
נוחות שאני חש בעיניים?
- ממה לפי הממצאים שתוארו למעלה יכולה לנבוע אי הנוחות שלי בעיניים באופן כללי?
- אחותי טוענת שאין לנו במשפחה הסטוריה של גלאוקומה, ולכן אין סיכוי שיש לי, היא בעצמה בת
57 , ונעזרת במשקפי קריאה לקרוב, היא עובדת הרבה מול מסך מחשב, אחי בן 51 ואינו נעזר
במשקפיים כלל,והוא קורא הרבה לאבי ואמי ז"ל היו משקפיים לקריאה בלבד. והיא מנסה לשכנע
אותי לא להסתבך בבדיקות מיותרות, שאולי יגרמו לי לנזק בסופו של דבר ולא לתועלת, האם יש
משהו בדבריה?
- אני לוקח כדור ליפיטור 10 מ"ג להורדת כולוסטרול, האם יכול להיות קשר?
- מה המסוכן ביותר בממצאים שנתגלו לגבי? ההפרש במידת הקעירות בין העיניים (0.1 בשמאל מול 0.4- 0.5 בימין), או הלחץ התוך עיני הגבוה (21 בימין) או ההפרש בין העיניים (12 בשמאל מול 21 בימין)?
תודה מראש,
משה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
ד``ר יורם שוחט05/06/2009אתחיל בנקודה החשובה ביותר שבפנייתך, והכוונה לדברי אחותך "שמנסה לשכנע לא להסתבך בבדיקות מיותרות", וגם ש"במשפחה אין הסטוריה של גלאוקומה ולכן אין סיכוי שיש לך".
עם כל הכבוד, ההצהרות שגויות בעליל, מטעות, אין להן כל ביסוס, ודווקא ההערות שלה עלולות לגרום לך נזק בלתי הפיך !!!
גלאוקומה שלא אובחנה, או שאינה מטופלת עלולה לגרום לעוורון!
אבחון בזמן וטיפול מונעים עוורון!
עכשו תחליט לאיזה כיוון אתה הולך.
לגבי שאר השאלות:
1. קיימת הסתברות משמעותית שיש לך גלאוקומה, לכן אתה חייב לגשת לבדיקות שהומלצו ולהיות במעקב רופא עיניים.
2. זה שאין גלאוקומה במשפחה לא אומר שום דבר לגביך. יחד עם זאת, כפי שציינתי, הממצא אצלך מעלה את הסבירות שיש בעיה דומה לבני משפחה נוספים (שלא יודעים עליה, כפי שאתה לא ידעת עד שזה לא התגלה במקרה).
3. יש סיבות רבות ושונות לתחושת אי נוחות בעיניים. משקפיים הם אחת הסיבות.
4. איני יכול להמליץ על מרפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
דליה05/06/2009משה, אני משער שאתה לא ילד לפי גיל אחותך.כמו כן האם אחותך היא רופאה? אם לא מדוע אתה מושפע מימנה? עצתי לך היא שאם הכסף מצוי בידך לך לרופא הטוב ביותר באופן פרטי והוא ייעץ לך. המלצה ד"ר אלי דהן,ד"ר גלובינסקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
משה07/06/2009תודה רבה על ההבהרות שלכם,
אני מודה לכם מאוד על התשובות מאירות העיניים,
אני מחפש רופא פרטי לבצע בדיקות מעמיקות כדי לברר את החשדות,
האם תוכלו לתת לי מספרי טלפון, או דרכי התקשרות לרופאים שיש להם מומחיות ידועה בנושא.
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
ד``ר יורם שוחט07/06/2009ד"ר דהן עובד ב"עין טל".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?