מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאמץ בעיניםגלית30/06/2009
ברצוני לדעת אם תחושת יובש בעינים(למרות שאין יובש מבחינת הרופא עינים) יכולה להגרם כתוצאה ממאמץ יתר של העין?
אני רואה טוב אבל נמסר לי כי אני מאמצת את העינים יתר כל המידה וגם בשל כך שעין שמאל חלשה יותר זה מביא את הימנית לעבוד יותר -
תחושה זו לא עוברת כבר למעלה מכמה חודשים ונמסר לי לעשות משקף להורדת הלחץ.
בהרחבת אישונים יצא לי בימין +1.75 ובשמאל +3.75
עשיתי משקף עם מספר של 0.75 בימין ובמשאמל 1.75
נמאסר לי כי עדיף ואכן אוכל ללכת איתן לא רק לקרוב או מחשב אלא כל שעות היום כדי להוריד לחץ מהעינים.
אני מפחדת להתחיל בשימוש למרות שכבר התחלתי קצת-כדי לא להתרגל וגם כי אני רואה טוב וברור פשוט היובש והמאמץ לא מפסיק...
חוששת מאוד ודי מבולבלת אשמח לקבל תשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד``ר יורם שוחט30/06/20091. אימוץ יתר של העיניים יכול לגרום ליובש.
2.עין ימין לא עובדת יותר בגלל שעין שמאל חלשה, וגם לא "מתקלקלת" עקב כך.
3.לגבי הצורך להרכיב משקפיים - דרושה בדיקת עיניים יסודית לקבוע מה מידת המאמץ שאת משקיעה ללא משקפיים, ומה ההשפעה של מאמץ זה על העיניים. גם לגיל יש חשיבות בקביעת הצורך להרכיב המשקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חוזרת..
גלית01/07/2009רשמתי את התוצאה של הביקות הרחבת אישונים בשאלה הקודמת-
וגם רכשתי משקפים-אבל גם איתן תחושבת היובש וההרגשה של כל השרירים בעינים מאוחרי העין מורגשים..
זה לא היה לי אף פעם הרגשה כזו כמו שזה בחודשים האחרונים.
תמיד ידעתי שיש לי חולשה יותר בשמאלית אבל לא הרגשתי מעולם ככה..
בנושא היובש שרשמתי וענית לי בשאלה הקודמת-על פי בדיקת רופא אין לי יובש בעין-אבל ההרגשה שלי היא כזו של יובש וממש כמו "שריטות" ולכן שאלתי אם אפשרי שזה נובע ממאמץ..
אני גם לא "מצמקת "את העינים כדי לראות יותר טוב..לכן לא ברור לי מה המאמץ פה..
יש צילום או בדיקה אחרת חוץ מהרחבה שאפשרית לבדוק?סיטי אולי..ההרגשה הזו מהבוקר איך שהעין נםתחת לכן לא ברור לי אם זה באמת ראיה-למרות שאופטימטריסט אחד אמר לי שמרגע שהעין אצלי בפעולה היא במאמץ-מה שמפליא אותי שזה רק בחודשים האחרונים ולא היה לפני..
אני עומדת לפני נסיעה לחול שבוע הבא וממש אובדת עצות מה לעשות אם לקחת את המשקף ולהיות איתו שם (למרות שהוא נועד למחשב וקריאה וקרוב יותר-על אף שאמרו לי כי יש אפשרות לשימוש תמידי בשל חוסר בפלוסים בעינים ומאמץ) או להמשיך לסבול ככה..
עוד שאלה-זה שאני משתמשת במשקף למשחשב או קריאהה ומורידה אחרי כמה דקות ואז שוב זה לא גורם לבלול ועוד יותר נזק.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתור
גלית01/07/2009יש אפשרות לבוא לבדיקה במרפאה על ידך?
יש החזר מהכללית או איך זה עובד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
ד``ר יורם שוחט02/07/2009אין החזר מהכללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
ד``ר יורם שוחט02/07/20091. הרכבת משקפיים והסרתם לסרוגין לא גורמת נזק.
2. לגבי הנסיעה לחו"ל - לא משנה אם תקחי המשקפיים או לא. תנהגי לפי הרגשתך.
3. כדי לענות על כל שאלותיך יש צורך בבדיקה יסודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?