הרפס בקרנית ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס בקרנית ?
    יעל
    15/07/2009

שלום,
    לפני 3 שנים עברתי השתלת קרנית חוזרת . מסתבר שגם השתל הראשון פיתח מעין קרטוקונוס או משהו כזה. עברו 3 שנים טובות - השגתי ראיה טובה בעזרת משקפיים. לפני כשבוע התחלתי לדמוע מאוד (בניגוד לרגיל, כי בד"כ הבעיה שלי היא יובש בעיניים ומחסור בדמעות) ולחוד גירודים עזים.
    בבדיקה נתגלו כתמים על השתל. עלה חשד להרפס, אך הצביעה (עם המקלון הזה שבד"כ צובעים לפני בדיקת לחץ תוך עיני) לא היתה של הרפס.
    ביומיים האחרונים טופלתי בסטרודקס ואכן יש הטבה בעניין הדמעות והגירוד.
    צביעה חוזרת היום היתה עוד פחות חד-משמעית.
    מה זה יכול להיות ? מה פירוש כתמים עכורים ? מה הטיפול המומלץ ומה הסכנות. המחשבה על השתלה 3 בעין זו גורמת לי לחרדות קשות. עלי לציין כי זו העין הדומיננטית. בעין השניה עברתי גם השתלה בשנת 1984 - השתל בה אמנם צלול אך הראיה די גרועה.
    האם ישנו מומחה לתחום זה בארץ ?
    אני זקוקה נואשות לעיצה טובה
    בתודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס בקרנית ?

הוספת תגובה

• ליעל

ד``ר יורם שוחט
    16/07/2009

1. עצם העובדה שחל שיפור במצב תחת טיפול בסטרודקס (וללא טיפול יעודי בהרפס) רומזת על כך שקרוב לודאי אין מדובר בהרפס. (מתן סטרואידים בהרפס עלולים להחמיר את המצב).

2. אי אפשר לענות על שאלתך לגבי הכתמים ועל שאר השאלות ללא בדיקה.

3. קיימים בארץ מומחים רבים בתחום מחלות הקרנית ובתחום השתלת קרניות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו