מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקפים חדשות ועדשותשרון17/07/2009
לאחרונה לאחר כאבים ברכות והרגשת מאמץ אובחנתי אצל אופטומטריסט כי יש לי מאמץ רב בעינים(זאת לאחר הרחבת אישונים גם) נמסר לי להרככיב משקפים-חובה! לקרוב כלומר קריאה ומחשב,
אך על ידי אופטימטריסט אחר נמסר לי שבשל כך שהעינים במאמץ תמידי יש להררכיב את המשקפים כל שעות היום.המשקפים הם בפלוס(קרוב) אך נמסר לי שלאו דווקא זה שזה קרוב זה משמש רק לקרוב אלא משמש גם אנשים לרחוק-למי שיש מאמץ גבוה
רציתי לשאול אם זה נכון ואם לאחר שרק בקריאה ומחשב המאמץ לא ירד(הרי יש ימים שלא קוראים ולא נמצאים במחשב) נכון להרכיב אותן לכל הזמן?
תחושה של יובש יכולה להגרם ממאמץ? הגיוני זה איך שהעינים נפתחות על הבוקר?
שאלה לגבי משקפים ועדשות מגע.במשקפים יש לי חצי צילינדר בעין ימין-ובעדשות אין-זו יכולה להיות הסיבה שבעדשה אני לא רואה חד וברור או שזה בגלל שזה רק יומים שאני מרכיבה עדשות ולא התרגלתי..? נמסר לי שבעדשות מגע בד"רכ לא מתקינים צילינדר כי זה לא ככ נצרך.השאלה אם זו הסיבה שאני לא רואה ברור? (המפר זהה למספר של המשקפים)
ועוד שאלה-שאני מרכיבה את המשקפים-(+2 בשמאל ו+1 בימין) האם יש קושי להתרגל אליהם למרחב?(בשל זה שהן בפלוס וזה כמעיין לקרוב) ואם זה הגיוני שאני מרכיבה אותן אני מרגישה מאמץ ושכל השרירים שבקידמת העין ליד האף "עובדים" ויובש-זה יכול לחלוף כתוצאה מהסתגלות?או בגלל שיש הבדל בין העינים?
ואם זה הגיוני שבעדשות מגע זה לא מורגש-
ושאלה אחרונה-אני רק יומים מסתגלת לעדשות מגדע זה נורמלי שיש לחץ ברכות כתוצאה מהרכבתן? או שזה יכול להגרם גם כי אין לי צילנדר בימין כמו שיש במשקף ולכן העין לא רואה חד ואולי מתאמצת..
תודה מקרב לב ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד``ר יורם שוחט19/07/2009משקפיים מותאמים טוב לא אמורים לגרום לתחושת מאמץ וכאב בעין למעט תקופה קצרה של הסתגלות.
עצם העובדה שעם עדשות מגע אין לך תחושות כאלה מראה שהבעיה היא לא המספר (שהרי בעדשות המגע יש מספר דומה).
אין קשר בין הרכבת משקפיים ליובש.
רצוי לבדוק גם את מצב התאום הדו-עיני ואת תפקוד שרירי העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרון19/07/2009תודה על התשובה,
רציתי עוד לשאול אם בשל כך שהמשקפים הם בפלוס והם משמשים גם לרחוק וקרוב יחד(כל שעות היום) אולי בגלל זה ההסתגלות קשה?
והיכן ניתן לבצע את הבדיקות של צפקודי שרירי העין ותיאום דו עיני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונית
ד``ר יורם שוחט19/07/20091. בהחלט יתכן שזו הסיבה.
2. את הבדיקה יכול לבצע רופא עיניים או אופטומטריסט מוסמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה!?
שרון19/07/2009תוכל לפרט לי איזה הרגשה אפשרית להרגיש בעת הסתכלות איתן לרחוק (והן בפלוס)
כדי שאוכל לעמוד אם זה אכן מה שאני חשה
אם היתי אצל רופא עינים ואופטימטריסט והן לא ראו לנכון לבצע את הבידקות הללו יתכן ואין צורך?
יש איזה צילום אפשרי שניתן לעשות..
ועוד שאלה-עם עדשות מגע יש לי תחושה של כמו ראית עשן-ופעם ברור ופעם לא ממה זה יכול לנבוע?
אני ממש נמצאת באי ודאות,ברגע שאני מורידה את המשקפים(שגם לא ממש נוחות לי ) הראש כבד מאוד מאוד-הרגשה שהמוח התרגל ואי אפשר בלי..
ועם עדשות זה מוזר לי גם לא מבחינת העדשה שבעין כמו ההרגשה של הראיה שמוזרה לי...
מה אפשרי לעשות אני ממש לא יודעת לאן לפנות יש איזה צילום שאפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?