שריטה בעין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריטה בעין
    חיים
    30/07/2009

שלום אני בן 29
    לפני כשלוש שנים נכנס ענף דק לעין הימנית שלי וכתוצאה מכך העין דמעה מאד וכאבה הייתי אז אצל רופא עיניים לקחתי טיפות וחבשתי את העין ולאחר מספר ימים הכאב והדמעות עברו
    העניין הוא שהבעיה לא נפטרה. הרבה פעמיים לאחר שאני קם בבוקר במיוחד כשיש יובש כאילו הפצע נפתח מחדש והעין דומעת ללא הפסקה ורק לאחר שעה בערך העין נרגעת.
    שמעתי מחברים שיש טיפול של לייזר או קילוף ורציתי להתייעץ עם מומחי הפורום מה הטיפול המומלץ במקרה כזה?
    והאם ישנו נזק מתמשך לעין בכך שאני לא מטפל בה?
    תודה רבה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שריטה בעין

הוספת תגובה

• לחיים

ד``ר יורם שוחט
    30/07/2009

מדובר בתופעה ידועה הנקראת recurrent corneal erosion, כלומר קילוף חוזר של שכבת האפיטל בקרנית.

שריטה בקרנית (כגון מפגיעת אצבע או ענף, כמו במקרה שלך) גורמת לקילוף אזור בשכבת תאי האפיטל , שהיא השכבה השטחית בקרנית. שכבת האפיטל מתחדשת תוך יום יומיים, ללא כל השלכות לטווח הארוך. לפעמים קורה שלמרות שהאפיטל התאחה, ההצמדה שלו לשכבת הקרנית שמתחתיו אינה חזקה, וכך נוצר מצב של שכבת תאים רופפת. במצב כזה כל חיכוך של העפעף על הקרנית יכול להביא לקילוף מחדש. אחרי כל קילוף כזה שכבת האפיטל החדשה מחוברת לשכבה שמתחתיה בצורה רופפת יותר, והסיכוי לקילוף חוזר גדול יותר. זה בולט בעיקר לפנות בוקר או בהשכמה.

אם לא מטפלים במצב, המצב ילך ויחמיר עם עלייה בשכיחות הופעת הכאבים ובעצמתם.

באמצעות לייזר משייפים שכבה דקיקה מהקרנית שמתחת לאפיטל, כדי לאפשר לאפיטל להצמד חזק יותר לקרנית. השיטה נקראת PTK. השמוש בה נפוץ ויש אחוזי הצלחה גבוהים, דהיינו סיכוי גבוה למניעת ארועים חוזרים של קילוף הקרנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך.

חיים
    10/08/2009

רציתי לשאול היכן מבצעים טיפול כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחיים

ד``ר יורם שוחט
    10/08/2009

הטיפול נקרא PTK.
    ניתן לבצעו ב"עין טל" או בכל מכון העוסק בניתוחים להסרת משקפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו