מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שריטה בעיןחיים30/07/2009
שלום אני בן 29
לפני כשלוש שנים נכנס ענף דק לעין הימנית שלי וכתוצאה מכך העין דמעה מאד וכאבה הייתי אז אצל רופא עיניים לקחתי טיפות וחבשתי את העין ולאחר מספר ימים הכאב והדמעות עברו
העניין הוא שהבעיה לא נפטרה. הרבה פעמיים לאחר שאני קם בבוקר במיוחד כשיש יובש כאילו הפצע נפתח מחדש והעין דומעת ללא הפסקה ורק לאחר שעה בערך העין נרגעת.
שמעתי מחברים שיש טיפול של לייזר או קילוף ורציתי להתייעץ עם מומחי הפורום מה הטיפול המומלץ במקרה כזה?
והאם ישנו נזק מתמשך לעין בכך שאני לא מטפל בה?
תודה רבה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיים
ד``ר יורם שוחט30/07/2009מדובר בתופעה ידועה הנקראת recurrent corneal erosion, כלומר קילוף חוזר של שכבת האפיטל בקרנית.
שריטה בקרנית (כגון מפגיעת אצבע או ענף, כמו במקרה שלך) גורמת לקילוף אזור בשכבת תאי האפיטל , שהיא השכבה השטחית בקרנית. שכבת האפיטל מתחדשת תוך יום יומיים, ללא כל השלכות לטווח הארוך. לפעמים קורה שלמרות שהאפיטל התאחה, ההצמדה שלו לשכבת הקרנית שמתחתיו אינה חזקה, וכך נוצר מצב של שכבת תאים רופפת. במצב כזה כל חיכוך של העפעף על הקרנית יכול להביא לקילוף מחדש. אחרי כל קילוף כזה שכבת האפיטל החדשה מחוברת לשכבה שמתחתיה בצורה רופפת יותר, והסיכוי לקילוף חוזר גדול יותר. זה בולט בעיקר לפנות בוקר או בהשכמה.
אם לא מטפלים במצב, המצב ילך ויחמיר עם עלייה בשכיחות הופעת הכאבים ובעצמתם.
באמצעות לייזר משייפים שכבה דקיקה מהקרנית שמתחת לאפיטל, כדי לאפשר לאפיטל להצמד חזק יותר לקרנית. השיטה נקראת PTK. השמוש בה נפוץ ויש אחוזי הצלחה גבוהים, דהיינו סיכוי גבוה למניעת ארועים חוזרים של קילוף הקרנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך.
חיים10/08/2009רציתי לשאול היכן מבצעים טיפול כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיים
ד``ר יורם שוחט10/08/2009הטיפול נקרא PTK.
ניתן לבצעו ב"עין טל" או בכל מכון העוסק בניתוחים להסרת משקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?