עין עצלה בעקבות לידה לא תקינה .

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עין עצלה בעקבות לידה לא תקינה .
    אנת רייכמן
    07/08/2009

דוקטור שלום , שמי אנת ואני בת 19 ואני סובלת מעין עצלה .
    הורי מספרים לי כי בזמן הלידה הית טעות כלשהיא והיולדת לחצה לי על העין ומהסיבה הזו נפגעה כל מערכת המוח והריאה שלי אפשר לומר כל צד שמאל של הגוף מתפתח בצורה איטית יותר מצד ימין .
    הלכתי למומחים רבים וכל אחד טען משהוא אחר אחד הציע לנתח בדחיפות אחר הציע לא לנתח כלל מחשש שהעין תפזול לצד השני והאחר אמר שאפשר לעשות ניתוח רק באופן קוסמטי כלומר אך ורק ליופי .

השאלה שלי היא כזאת במידה ואני הולכת לעשות ניתוח גם בכדאי לשפר את חדות הראיה וגם כדאי ליישר או לכוון את העין למקומה .

האם יש אפשרות שלאחר הניתוח העין תחזור להיות עצלה או פוזלת שוב ? ומה אחוז ההצלחה בניתוחים מסוג זה ?

תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאנת

ד``ר יורם שוחט
    08/08/2009

מפנייתך לא ברור מה הבעיה בעין מעבר להיותה עין עצלה. לכן גם אי אפשר להתייחס למקרה שלך באופן פרטי.

תשובות כלליות לשאלות שהעלת:

עין עצלה מוגדרת כעין שפוטנציאל הראייה שלה לקוי, גם אם נותנים תיקון אופטי מתאים ומסלקים כל גורם העלול להפריע לראייה (כגון קטרקט). עין עצלה היא עין שלא הצליחה לראות טוב בשנים הראשונות לחיים, ולכן נשארה עם פוטנציאל ראייה לקוי. אין אפשרות לשפר ראייה בעין עצלה מעבר לפוטנציאל שלה.

באופן נורמלי שתי העיניים מקבילות כדי להתמקד על אותו אובייקט. כאשר הראייה בעין אחת לקויה והתמונה בה אינה ממוקדת, יש נטייה של אותה עין לפזול (פנימה או החוצה). ניתוח פזילה יכול ליישר את העין, אך הפזילה עלולה לחזור (לאותו כיוון שהיה לפני הניתוח או לכיוון הפוך).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו