יובש בעיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש בעיניים
    מירל
    07/09/2009

שלום רב.
    אני בן 35 והרכבתי עד לפני כחצי שנה עדשות מגע חד-יומיות במשך של כ-10 שנים ובאופן די אינטנסיבי.
    הפסקתי כי לא תמיד הרגשתי איתם נוח, אבל לא היתה לי בעיית יובש רצינית.
    להפתעתי כשבועיים לאחר מעבר למשקפיים חל אצלי יובש די חמור בעיניים. הרגשת צריבה חדה וצורך למצמץ וללחוץ על העיניים. אין אדמומיות. החל משעות הצהרים הרגשת עייפות חזקה מאד. אנשים שואלים אותי למה אני לא ישן בלילה (ואני דוקא ישן די טוב..).
    ניסיתי טיפות אך זה עוזר בדיוק ל-5 דקות ואחרי זה הכל חוזר.
    הלכתי לרופא עיניים ש... נתן לי טיפות עיניים.
    אני די מיואש...
    הדבר היחידי ששמתי לב שהליכה בחוץ בשעות הלילה עוזרת ומקילה אולי בזכות הלחות. כמו"כ בשעת פעילות גופנית מזיעה גם התופעה נעלמת למשך הפעילות.
    שאלותי אליך הן:
    1. האם הסיבה ליובש היא הרכבת העדשות שבעבר ?
    2. האם יש עוד משהו שאני יכול לעשות (חוץ מטיפות) ?
    3. האם זה צפוי לחלוף מאליו או שזהו - זה לכל החיים ?
    4. שטיפת פנים גם עוזרת ל-5 דקות. האם עדיף לשטוף או שאולי זה דוקא מגביר את היובש ?
    תודה,
    מירון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יובש בעיניים

הוספת תגובה

• למירון

ד``ר יורם שוחט
    07/09/2009

1. בהחלט ייתכן קשר להרכבת עדשות המגע.

2. ישנם תכשירים שונים, בדרגות צמיגות שונות, לטיפול ביובש. כמו כן יש אפשרות לחסום את דרכי הדמעות באופן זמני או קבוע כדי לעכב את פינוי הדמעות מהעיניים. אם אינך מקבל מענה מספק מהרופא שלך תוכל לשקול פנייה לרופא נוסף לקבלת דעה נוספת.

3. יש סיכוי טוב שהמצב יישתפר עם הזמן.

4. שטיפה במים לא מגבירה את היובש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו