מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום,אשמח לתשובה וייעוץ-גיל02/10/2009
יש לי משקפיים במס' 2-2 ורבע בשתי העיניים (לא זוכר בדיוק אבל בערך משהו כזה). אני לא לובש אותם על בסיס קבוע אלא רק בצפייה בטלויזיה,נהיגה,הרצאה באוניברסיטה ומקרים מיוחדים.
אני נמצא בדילמה לגבי לשים משקפיים על בסיס קבוע-מצד אחד הראייה שלי למרחק בלי משקפיים רעה ואולי אף רעה מאוד. שיקול נוסף לטובת לשים משקפיים הוא שאם לא אשים אזיק לראייתי והמס' שלי יגדל. מצד שני הסיבות עבורי לא לשים משקפיים הן אסתטיות שאני פחות נאה (יש כאלה שזה מוסיף למראה שלהם אבל לי זה מזיק),נוחיות-באופן טבעי אני מרגיש פחות חופשי עם אביזר על הפנים שאף פעם לא הצלחתי לגמרי להתרגל אליו למרות שזה השתפר. וכן סיבה נוספת לא לשים היא שלא להרגיל את העיניים למשקפיים ואז גם את מה שאני רואה היום בלי משקפיים אתקשה לראות בעתיד (סיבה מפוקפקת כי גם ככה הראייה למרחק שלי רעה היום).
רציתי לשאול האם השיקולים בעד ונגד במה שקשור לעניינים מקצועיים נכונים? האם ישנה אפשרות להיפטר לחלוטין מן הצורך במשקפיים? (דוגמת ניתוח לייזר שאשמח שתתייחס גם אליו האם היעילות שלו מוסכמת בקרב הרופאים והאם הוא מוגבל ביעילות שלו לפרק זמן מסויים בלבד).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיל
ד``ר יורם שוחט02/10/2009המנעות מהרכבת משקפיים כלל לא תשפיע על המספר. אותו דין אם תרכיב משקפיים. לכן אין כל סיבה להמנע מהרכבתם, מה גם שאתה מציין שראייתך בלעדיהם לקויה. הרכבת משקפיים לא תגרום לשום נזק או הדרדרות!
אם אינך מעוניין להרכיב משקפיים קיימת אפשרות של הרכבת עדשות מגע.
האפקט של ניתוח לייזר אינו מוגבל בזמן. יחד עם זאת באחוז קטן (בלבד) של המקרים עלולה להווצר נסיגה עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר.
גיל03/10/2009האם אי העלייה במספר כתוצאה מאי הרכבת משקפיים וכן במידה וארכיב משקפיים אז אי התלות בהם אם ארצה אח"כ להפסיק זה דבר חד משמעי ברפואת העיניים? אני שואל זאת מפני שנחשפתי למגוון דיעות בנושא שהשאירו אותי בדילמה.
על אופציית עדשות מגע ויתרתי כיוון שניסיתי להכניסן ללא הצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיל
ד``ר יורם שוחט03/10/2009הרכבת משקפיים או המנעות מהרכבתם לא ישפיעו כלל על מצב העיניים ועל המספר. הדעות ששמעת אינן מבוססות.
התאמה לא מדויקת של המשקפיים עלולה במקרים מסוימים לגרום לעלייה במספר, ולכן חשוב לפנות לאופטומטריסט טוב ולעבור התאמה מדויקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?