עצב ראייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצב ראייה
    ב'
    07/10/2009

לפני כיומיים הייתי בביה"ח עקב כאבי ראש, ע"מ למנוע לחץ תוך גולגולתי שלחו אותי לבדיקת עיניים, בבדיקה נשלל הלחץ תוך גולגולתי, אך נאמר לי כי בלי שום קשר עצב הראייה שלי בשתי העיניים שונה ולכן נשלחתי לבצע OCT, הרופאה אמרה לי שאם זה מולד זה תקין ואם לא אז היא צריכה לראות לאיזו מחלה זה דומה.
    מה הכוונה ומה הסיכונים של זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצב ראייה

הוספת תגובה

• ל-ב'

ד``ר יורם שוחט
    09/10/2009

בבדיקת קרקעית העיניים רואים, בין השאר, גם את עצב הראיה. כמו כל איבר בגוף, יש לו צורה אופיינית. לפעמים העצב נראה שונה מהרגיל במבנהו או בצבעו. ייתכן שצורה זו מייצגת עצב תקין לחלוטין אצל אותו אדם, שכן לא כולם בנויים בצורה זהה. ייתכן, מצד שני, שצורת העצב נובעת ממחלה או פגיעה מסויימת. בדיקות העזר נועדו לגלות האם מדובר בעצה תקין (בעל מבנה שונה) או שקיימת סיבה לצורת העצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' יורם

ב'
    10/10/2009

תודה רבה על ההתייחסות, שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו