בעיות ראייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות ראייה
    עמרי
    12/10/2009

סופסוף הלכתי לרופא עיניים אתמול, יצא שאני צריך משקפיים.. מספר: מינוס 3/4 וצילינדר קטן בעין ימין.
    הרופא אמר לי לשים את המשקפיים רק בטלויזיה מחשב וכו'.. גם ככה התכוונתי לשים אותם רק לצורך טלוויזיה.
    יש לי כמה שאלות:
    א. מה זה צילינדר? זה נובע מכך שבעין ימין אני רואה פחות טוב מעין שמאל?
    ב. עד כמה המספר שלי חמור? (נחשב לראיה לקויה מאוד או סבירה?)
    ג. הרופא המליץ לי לא להרכיב עדשות עד גיל 16 וחצי(אני בן 15) כי ילדים בגיל שלנו לא מקפידים כל כך ולכן זה יגרום לקרנית שלי להתעקם ואז אני לא יוכל לעשות ניתוח לייזר בעתיד.. זה נכון?
    ד. ישנה אפשרות שהמספר שלי ירד/יעלה בעתיד? מה הסיכויים?
    ה. למה שאני מכווץ את העיין אני רואה טוב וכאילו כל החוסר מיקוד שלי נעלם? ושאני פותח את העין זה חוזר..

זהו.. סליחה על החפירה ומקווה לקבל תשובות.

תודה ויום טוב דוקטור!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ראייה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    13/10/2009

המספר שלך קטן מאוד עד זניח ויכול לגדול בעתיד מסיבות גנטיות ועבודה מול מחשב. הרכבת המשקפיים לפי רצונך לראות טוב. צילינדר זה עיוות של הקרנית בו ציר אחד תלול וציר שני שטוח יותר כך שהקרנית נראית כמו כדור רוגבי ולא כמו כדור טניס. אין טעם בשימוש בעדשות מגע למספר כה קטן. ככלל אין מניעה להרכבת עדשות מגע מגיל 12-13. כשאתה מכווץ עיניים אתה מצמצם את מרחב חדירת האור וכך ממקד את אלומת האור על שטח קטן ולכן רואה יותר טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

עמרי
    13/10/2009

אז עכשיו כל החיים שלי אני צריך להגביל את עצמי במחשב?
    מבאס..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    14/10/2009

אתה לא צריך להגביל את עצמך . אם במקרה המספר יגדל תחליף משקפיים. לא לעשות מעכבר הר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל

עמרי
    14/10/2009

אני מעדיף לא לשחק במחשב ושהמספר לא יגדל..
    הראייה שלי מפריע לי ואני לא מספיק לחשוב על זה.. אני לא יודע מה יקרה אם אני יראה יותר גרוע.
    זה ממש ממש יהרוס לי בחיים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למשה

שיר
    14/10/2009

אני יושבת עם משקפים למחשב אחרי הרבה זמן שלקח לי להפנים את זה שזה יותר חשוב מאשר להתאמץ ולא לראות טוב או לספוג כאב אח"כ
    תאמין לי שזה מדכא בגיל כזה-23 לשבת עם משקפים ולחשוב שכל דבר מקרוב אני צריכה אותם כרגע-כמו הזקנים
    אבל יש דברים מעבר לזה
    ובאמת ההר הוליד עכבר-קטן עליך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשיר

עמרי
    14/10/2009

אני יודע אבל בכל זאת מה שיש עכשיו לדעתי זה הכי גרוע שיש ואם צריך להפסיק לשחק במחשב בשביל שלא יעלה המספר זה מה שאני יעשה..
    אבל המחשב הוא הרבה בשבילי.. אפילו שאני בן 15 אני מתפרנס ממנו לא רע.
    אבל כן, זה דורש ממני הרבה שעות במחשב, לפחות 4 ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה

ד``ר יורם שוחט
    14/10/2009

קוצר ראיה נובע בעיקר מגורמים שאין לנו שליטה עליהם, כגון תורשה. לפעמים קוצר ראיה נגרם בעקבות שמוש לא נכון בעיניים. כמו כן, שמוש לא נכון בעיניים יכול להאיץ עלייה במספר כאשר קיים כבר קוצר ראיה.

העקרון לשמוש נכון בעיניים הוא הרפייה של שרירי העיניים האחראים על מיקוד הראיה. מבחינה מעשית, אין לקרוא או לעבוד מול מחשב ברציפות אלא להרים את המבט כל 20-30 דקות ולמקד את הראיה על עצם רחוק למשך כחצי דקה. אפשר לעבוד שעות רבות מול מחשב אם מקפידים על תרגיל ההרפייה, ולא ייגרם כל נזק לראיה.

לכן, אל תשנה את סגנון החיים שלך. פשוט תעשה הפסקות לעתים קרובות כפי שתואר לעיל.

את המרכיב הגנטי של קוצר הראיה לא נוכל למנוע, אך עליית המספר עקב קריאה או מחשב ניתנת למניעה באמצעות שמוש נכון בעיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי

עמרי
    15/10/2009

אני כמעט בטוח שאין פה תורשה.. אמא שלי רק עכשיו צריכה משקפיים (בת 37) רק לטלוויזיה ואבא שלי לא צריך.
    אם אני יעשה תרגילי הרפיה לעיניים (כמו בשיטת בייטס) ובנוסף מה שאמרת לי לא יעלה המספר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו