רקמת שומן ספיגה השתלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רקמת שומן ספיגה השתלה
    li sa ל.
    31/10/2009

באיחור רב הוסבר לי באופן מוסמך שמה שנראה כפזילה קלה החוצה בעיקר בראי הוא מדומה בגלל ספיגה ישנה של רקמת שומן בעקבות חבטה ושטף דם. עברתי לפני 20 שנים ניתוח לתיקון פזילה לא מדומה בעקבות המכה הזאת אצל פרופסור שמסתבר שכבר אינו איתנו יותר . הבנתי שלתיקון המצב צריך להשתיל שם רקמת שומן. אני חושבת שזה מאוד חשוב בשבילי ויתרום הרבה לדימוי העצמי ולבטחון שלי, אבל אני רוצה לדעת כמה זה נחשב מסוכן , איך זה נעשה והאם כדאי לעבור ניתוח כזה בהתחשב בסיכונים או שעדיף לא להסתכן. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רקמת שומן ספיגה השתלה

הוספת תגובה

• לשלה

ד``ר יורם שוחט
    31/10/2009

אנא הפני שאלתך לפורום העוסק בניתוחי עיניים ועפעפיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל אני מאוד פוחדת ש

ל
    07/01/2010

שינתחו לי את העפעף שהתאים בו התנפחו אך השריר שלו לא נפגע, כי כל הרופאים שמתעסקים באוקולופלסטיקה ורקמת שומן מתעסקים למעשה בעפעפיים ואצלי יש ספיגת שומן לא בעפעפיים אלא בעין וזה משפיע על האישון ואני לא יודעת איך למצוא רופא ולהיות בטוחה שהוא לא ינסה לטפל לי בעפעף. חוץ מזה אני לא יודעת את מי לשאול איך מודדים את רקמת השומן ואיך מודדים שהאישון השמאלי יהיה שוב סימטרי לאישון השני במבט קדימה ושמאלה. אם אני ממקדת את הראיה בעין ימין אני בכלל לא פוזלת אבל , ורק השנה גיליתי את זה, בגלל ספיגת השומן , מאיזה מקום באמצע , עד המבט הכי שמאלה יש לי אי סימטריה שהולכת וגדלה. היה לי דימום בגלל המכה בצד שמאל לפני 22 שנים ו11 חודשים פלוס. אני יודעת שזה לא תחום ההתמחות שלך ואאכן פניתי לפורום שאמרת לי, וביררתי על רופאים שמתמחים בזה, אחד שעובד באסותא ואחד שעובד פרטי ובתל השומר ונח לי לפנות אליו אבל אני כל כך פוחדת שהוא ינתח לי את העפעף במקום, שאני לא עושה עוד כלום. בפורום אמרו לי שבגלל שעבר הרבה זמן יש שינויים, אבל אף אחד אף פעם לא מדד לי את השומן בעין כך ששינווים שקרו לא ממש משנים לדעתי. אני ממש אומללה כי למרות שאחרי כשלוש שנים מאז התאונה תקנו לי את הפזילה בניתוח, מאז ועד עכשיו, שזה 20 שנים, יש לי פזילה במבט שמאלה, ובבדיקה נוירולוגית שעשו לי בקופת חולים הנוירולוגית כתבה שיש לי פרופטוזיס ואז רצתי לנוירואופתלמולוג והבאתי הוכחות שאין לי ובבדיקה חוזרת שעשיתי אצל נוירולוג אחר בקופת חולים לא הסתכלתי שמאלה בשביל שהוא לא יראה את זה ואחר כך הייתי צריכה להסביר לו שיש לי טווח ראיה מלא ולהראות לו בשביל שהוא לא יחשוב שיש לי מגבלה בתנועת העין, ומה שהוא רשם זה שיש לי מגבלה בעין. איך אני מוצאת רופא אוקולופלסטיקאי בלי לפחד שהוא יטפל לי בעפעף? בקופת חולים הרוםא משפחה שולח אותי לנוירולוגים כל פעם שהוא לא יודע או שאני צריכה אישור שאני בסדר והחלק מהנוירולוגים בקופת חולים עושים לי פאדיחות לא נכונות. נניח יש לי בליטה קטנה בעצם מעל העין והנוירולוגית אמרה שיש לי שבר, והנוירואופתלמולוג הפרטי שהייתי אצלו אמר שאין לי שבר ויש עצם שהתנפחה מהמכה. המזל שלי זה שיש לי את המכתב מהנוירואופתלמולוג ושהנוירולוג בקופת חולים קרא אותו, לעומת הנוירולוגית הקודמת שלא רצתה להתעניין בו. כמעט 20 שנים אני מסתובבת עם חרדות ממה שאני רואה בראי מתי שאני מסתרקת ומצחצחת שיניים ומזיזה את הפנים בכל מיני זוויות ויודעת שקיים, למרות שכולם אומרים לי שאני נראית 100%. אין לי מושג לפי לפנות שמתמחה בזה יותר מאשר התמחות בעפעפיים. יש לי מכתבים ישנים וההויים שחלק מהמילים שלהם נמחקו , ואין לי מכתבים רבים, שמעידים על מה שקרה פעם, אבל בדרך כלל לא מסתכלים עליהם כי הם יותר מדי ישנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה

li sa ל.
    25/01/2010

הלכתי וביררתי וניסיתי. אין לי פזילה אבל אם אני מסתכלת שמאלה בעין שמאל שאז הראיה היא לא דו עינית ,זה נראה כמו פזילה למטה ואולי קצת מאוד החוצה בגלל שהשומן שם נספג ביחד עם הדימום. אני תמיד חוששת מלהראות פגועה מאוד במח ככה ומשתדלת לא להסתכל לשם. אחרי שהייתי אצל נוירואופתלמולוג הייתי אצל רופא שמתמחה בניתוחי ארובה לבדיקה-יעוץ. מה שהוא אמר לי זה בערך שהשתלת שומן עושים רק אם העין לא רואה, כי השומן יכול ללחוץ על עצב הראיה ולפגוע בה במידה שאי אפשר לחזות מראש ואפילו לגרום לעיוורון. הוא אמר גם שלוקח כמה חודשים אחרי הניתוח עד שהוא מתרפא והשומן שוקע והעין מקבלת מראה רגיל. לא אכפת לי לחכות כמה חודשים אבל אני ממש לא רוצה לפגוע בראיה.מה שמעצבן אותי זה 1)שאני רוצה לברר מה כן אפשר לעשות למרות הכל 2) שהמון שנים ה20% נכות שיש לי בעין מזה נחשבו לנכות מוחית וכך נחשבתי לפגועת מח פי 3 יותר . בביטוח לאומי אני ככה וזה כבר לא משנה אבל הייתי יכולה להשיג שיקומים הרבה יותר טובים ורלוונטיים פעם והיו פוגעים לי בבטחון העצמי הרבה פחות. 3)במחשבה בדיעבד אני רוצה לשאול אם אין שום דרך, מתי שיש דימום בעין, למנוע את ספיגת השומן וממתי הדרך הזאת קייימת, אם היא קיימת. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו