מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר מטיפות לייטירס לג'נטילעידו14/11/2009
שלום,
אני סובל מילדות מיובש בעיניים, שנגרם על ידי הפרשת שומן עודף מהבלוטות שליד הריסים. (אני לא מרכיב עדשות מגע, ואין לי ליקוי ראיה אחר.)
עד כה השתמשתי בטיפות לייטירס (Hydroxyethylcellulose 0.19%), שסייעו מעט.
בביקור האחרון אצל רופא העיניים הוא הציע מגבונים מיוחדים לניקוי השומן מהריסים, והחליף את טיפות הלייטירס בטיפות ג'נטיל (Hydroxyethylcellulose 0.3%).
השתמשתי בג'ניל פעמים בודדות אתמול והיום (לאחר ניקוי הריסים במגבונים), והבחנתי בשתי תופעות:
1. טשטוש קל בראייה למשך מספר דקות אחרי טפטוף הטיפות. נדמה לי שבלייטירס הטשטוש נמשך זמן קצר יותר.
2. לאחר כמה דקות העין מרגישה יבשה יותר, ואף שורפת מעט (לא ברמה מדאיגה, אלא תחושת היובש המוכרת לי).
יכול להיות שהשילוב של מגבונים עם טיפות יוצר יובש מיוחד?
יכול להיות שקיימת אצלי רגישות לטיפות הג'נטיל, שלא הבחנתי בה עם טיפות הלייטירס? (התופעות לא הופיעו גם כשלקחתי מינון כפול של לייטירס)
בג'נטיל אין חומר משמר. יתכן שפשוט קיבלתי בבית המרקחת טיפות מקולקלות? (האריזה לא נפתחה לפני, תאריך התפוגה הוא לעוד שנתיים, ואצלי הן מאוחסנות בטמפרטורה סבירה)
ולסיכום- האם להמשיך להשתמש בג'נטיל?
שאלה נוספת שלא קשורה לטיפות: עין ימין תמיד הציקה לי יותר מעין שמאל: צריבה, גירוי, כלי דם מובלטים לאחר שימוש ממושך במחשב.
ביקרתי אצל רופא העיניים פעמיים בהפרש של שנה, ובשתי הפעמים הוא הרגיע אותי שאין בעיה בעין ימין (לאחר בחינה של העין, בדיקת ראייה מרחוק, ובדיקת לחץ עיני).
יותר מזה: הרופא אמר שסימני היובש ניכרים בעין ימין פחות מעין שמאל. אם כך, קיים הסבר לרגישות הגדולה יותר בעין ימין?
תודה רבה למשיבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידו
ד``ר יורם שוחט14/11/2009קיימים בשוק תכשירים רבים לטיפול ביובש בעיניים הנבדלים זה מזה בהרכב ובצמיגות. מטופלים שונים מגיבים בצורה שונה לתכשירים השונים ולכן ריבוי התכשירים.
בעקרון, אין חשיבות עקרונית לסוג התכשיר שבו אתה משתמש, ומה שקובע הוא איך אתה מרגיש עם התכשיר.
לגבי ההבדל בתחושה בין העיניים - לא תמיד ניתן לראות בבדיקת העיניים את הסיבה לרגישות. כמו כן, ייתכן שבבדיקה נראו במקרה פחות סימני יובש בעין ימין מבלי שזה משקף את המצב בדרך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אם כך:
עידו14/11/2009הבנתי שטיפות עם חומרים משמרים (כמו לייטירס) פחות מומלצות לשימוש לאורך זמן. האם יכול להיגרם נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעידו
ד``ר יורם שוחט15/11/2009תאורטית אתה צודק. ככל שייכנסו פחות חומרים כימיים לעין (כגון חומרי שימור) יש פחות סכון לגרוי ולהתפתחות רגישות לאחד החומרים. מצד שני, רוב טיפות העיניים מכילות חומרים משמרים, ולפעמים מדובר בטיפות הנלקחות בקביעות במשך שנים רבות, ורק במקרים נדירים נגרמות בעיות שמקורן בחומרי השימור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש בעיניים
לאה15/11/2009עידו שלום,
גם אני סבלתי במשך שנים מיובש חריף בעיניים. התייעצתי עם לא מעט רופאים בעניין, ורובם המליצו לי על ג'נטיל ג'ל שעזר לי מאוד.
עליי לציין, כי בגלל הלחות שיש בג'נטיל ג'ל הוא מחזיק מעמד זמן רב יותר מתכשירים אחרים שהשתמשתי בהם בעבר.
לגבי ניקוי הריסים במגבונים התופעות שאתה מציין, לא מוכרות לי. יכול להיות שאתה צריך להמתין קצת בין הניגוב במגבונים לבין השימוש בתכשיר. זו פעם ראשונה שאני שומעת על כזה דבר (חברה שלי גם היא משתמשת בג'נטיל ואינה נתקלה בתופעות אלו) זה נשמע כמו מקרה פרטני שיש להתייעץ עם הרופא שלך.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה :)
עידו15/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?