אלרגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה
    דפנה
    10/12/2009

לרופאים שלום!
    אני מרכיבה עדשות מגע כ- 11 שנים, בשל מספר גבוהה (-7.5) אני הולכת לבדיקת רופא עיניים פעם בשנה. בבדיקה האחרונה הרופא אמר שיש לי אלרגיה (עפעף מחוספס) והמליץ לא להרכיב עדשות מגע כחודש, יש לציין שאני לא הרגשתי כאב או צריבה לא הייתה אדומומיות ואני לא מרגישה את העדשות בעין כלל ולא היו לי דלקות לאורך כל השנים (פרט לפעם- פעמיים). לאחר חודש עם משקפיים חזרתי לרופא לראות אם אוכל לחזור להרכיב עדשות לאחר הפיכת העפעף הוא אמר שלא, גם לא פעם פעמיים בשבוע לשעות בודדות! לחזור לבדוק בעוד חודשיים. אך לא נראה לו שיהיה אפשרי להרכיב עדשות בשלב הזה אולי מתשיהו בעתיד.
    א. אם העדשות מגע לא מציקות ומגרות העין, האלרגיה לא מורגשת למה בעצם לא להרכיב עדשות?
    ב. מה הנזק שיכול להיגרם עם ארכיב את העדשות לא באופן יומיומי לשעות בודדות?
    ג. איך ייתכן שהאלרגיה לא עוברת, זה מצב תמידי?
    אודה לכם מאוד אם תענו לשאלותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה

הוספת תגובה

• נ.ב חשוב מאוד!

דפנה
    10/12/2009

בעת החודש ללא עדשות טופלתי בטיפות אופטילסט שגרמו לי לאודם וגירוי (מה שלא היה בעת שהרכבתי עדשות) כעבור שבועיים הפסקתי עם הטיפות. הגירוי חלף אך לא לחלוטין, מאז שאני עם משקפיים ישנו גירוי ותחושת יובש, באופן פרדוקסלי אני מרגישה הרבה יותר טוב בעת הימצאות העדשות בעין.. האם האלרגיה לא עברה בגלל האופטילסט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסוי

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2009

התופעה של גבשושיות בצד הפנימי של העפעפיים נפוצה מאד. היא יכולה לנבוע מתגובת העין לגוף הזר (=עדשת המגע). גרוי מתמשך מסוג זה עלול להוביל למצב של אי סבילות לעדשות מגע, דהיינו חוסר יכולת להרכיב עדשות מגע, ולמצב של עיניים רגישות. יחד עם זאת יש רבים עם ממצא כזה בעפעפיים אשר מסוגלים להרכיב עדשות שנים רבות ללא קושי.

ייתכן שהרופא שלך התרשם שמידת השינוי בעפעפיים היא כזאת שהסיכוי שלך לפתח דלקות וגרויים גדול יחסית, ולכן המליץ להמנע מהרכבת עדשות. יתכן שהרופא הבחין גם בסימנים נוספים העלולים להיות קשורים להרכבת עדות כגון יובש או צמיחת כלי דם בשולי הקרנית, ממצאים המעידים על כך שהעין סובלת מהעדשות.

אי אפשר לייעץ בקשר למקרה הפרטי שלך ללא בדיקה, אך באופן כללי, מכיוון שאינך חשה כל הפרעות בעיניים, ייתכן שתוכלי להרכיב עדשות (עם צמצום שעות ההרכבה). אני מציע שתפני את השאלות שהעלית כאן לרופא שלך. הוא זה שבדק את עינייך. שאלי אותו במפורש מדוע המליץ להמנע באופן מוחלט מהרכבת העדשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו