מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת ראייהֿ??מיכל16/12/2009
שלום,
אני חצי שנה לאחר לידה שניה .
אני מרכיבה משקפיים מספר מינוס 2 בשתי העיניים.
בהריון סכרת הריון מאוזנת באינסולין ואחרי ההריון עברה הסכרת אך היו לי מספר אירועי היפוגליקמיה ריאקטיבית. בהם גם ניצנוצים בעיניים.
מזה 4 חודשים מאוזנת עם דיאטה ללא התקפים.
מאז ההתקף האחרון שבו הבנתי שמדובר בהיפוגליקמיה עברתי תקופה מאוד לחוצה, חרדות, סטרס, בדיקות רבות מאחר וסבלתי מהמון תסמינים של דברים שונים,
כל בדיקות הדם + בדיקת mri + emg תקינות. כנראה שחלק גדול הורמונים וחלק גדול יותר זה האלמנט הנפשי וחוסר האיזון בעקבות המתח הרב שהייתי, ונוסיף לזה חוסר שינה.
מעבר לכך אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ומנסה להגיע לאיזון באמצעות אלתרוקסין
כמו כן מניקה כמעט מלא למעט ארוחת מוצקים אחת + בקבוק ביום.
הענין מבחינת הראייה אני מרגישה שהמשקפיים משגעות אותי, כאילו שמו לי משקף והוסיפו לו צילינדר לא מתאים ( אין לי צילינדר - זאת פשוט התחושה ),
שני רופאים שונים בדקו לי את העיניים עם הרחבת אישונים בעקבות תלונה של נקודות שחורות צפות וגם אחרי התקפי ההיפוגליקמיה. אמרו שהכל בסדר, כמו כן בבדיקות של 3 אופטחמטריסטים שונים נאמר כי אני רואה 6/6 עם המשקפים הנוכחיות שלי.
לאחר דלקת ריאות שהייתה לי הרופא איבחן דלקת ונתן לי טיפול ואמר שיש גם תגובה אלרגית ולשים 3 פעמים ביום אופטילסט
אני מרגישה שהעניים יבשות ולעתים אדומות ולא מרגישה שהאופטילסט עוזר.
האם על רקע נפשי יכול להיות שינוי בראייה כמו שאני מתארת ?
מאחר והרופא ואופטמיטריסטים טוענים שהראיה עם המשקפיים טובה ושהם מתאימים לי ואני מרגישה שזה מעוות לי את הראייה למרות שאני רואה איתם טוב.
זה גם בא והולך לי, רב הזמן המשקפים מאוד מציקות לי אבל יכול להיות פתאום רגעים ביום למשל בנהיגה שזה פחות מציק לי.
מה לדעתכם עלי לעשות / לבדוק ? במידה והתלונה נשמעת מוכרת.
יכול להיות שבגלל השינויים ההורמונלים בבלוטה + ההנקה גורמים לתופעה כזו ?
לתשובתכם אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ17/12/2009השינויים בראייה יכולים להיות משינויי רמות סוכר. צריך בדיקת עיניים מקיפה ולהחליט מה לעשות גם בנוגע ליובש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. שאלה
מיכל17/12/2009אני מאוזנת ברמת הסוכר, הן בבדיקות הדם התקופתיות בבוקר בצום, הן בבדיקת HBA1C והן בגלוקומטר שיש לי בבית אני עוקבת.
גם רופא עיניים שהייתי אצלו וראה את הבדיקות אמר שכנראה זה לא מהסוכר
יכול להיות בגלל הורמונים ?
בגלל הבלוטה?
בגלל ההנקה?
יכול להיות מסטרס ?ומתגובה לעומס רגשי ?
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?