מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זה הגיוני ?עמרי23/12/2009
לפני 3 חודשים גילו אצלי קוצר ראייה של 0.75-..
יש שלט בחוץ שהוא קצת רחוק מהמרפסת ולא הייתי מצליח לקרוא אותו, רק עם המשקפיים.
עכשיו ב3 חודשים האלה הגבלתי את עצמי במחשב(מה שלא הייתי עושה הייתי משחק בערך 12 שעות ביום), ישנתי כמו שצריך שינה מלאה והכל.. החלטתי להקשות פחות על העיניים.
היום אני בא מסתכל על השלט בלילה ומצליח לקרוא אותו! (מה שלא הייתי מצליח לפני) כמובן לא כמו עם המשקפיים, אבל מצליח!
רציתי לדעת אם יש סיכוי שירד לי המספר? זה יכול להיות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ24/12/2009ייתכן והייתה בעיית יובש. כשכיסוי הדמעות לא איכותי מסיבות רבות כדלקת ניתן לראות הרעה בראייה עד -0.75
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמרי
ד``ר יורם שוחט24/12/2009ראה תשובה שכתבתי ב-2.11.09:
מדובר בבעיה נפוצה למדי.
פעולת המיקוד לקרוב (קריאה, מחשב) נעשית באופן בלתי רצוני על ידי שריר פנימי בעין המשנה את קמירות העדשה. ככל שהשריר מכווץ יותר העדשה קמורה יותר והמיקוד הוא למרחק קצר יותר. למעשה כאשר העין ממוקדת לקרוב, באותו רגע העין היא קצרת ראיה.
באופן נורמלי, ברגע שמרימים את המבט מהמחשב או מהספר ומביטים לרחוק אותו שריר עובר הרפייה, קמירות העדשה פוחתת והעין מתמקדת למרחק.
אם ממקדים לקרוב זמן רב ללא הפסקה, השריר נשאר מכווץ, והוא לא יעבור הרפייה כאשר מעבירים את המבט לעצם מרוחק. במלים אחרות, נוצר מצב של קוצר ראיה. לפעמים מצב זה נמשך דקה או מספר דקות (הזמן שלוקח לשריר המכווץ להרפות), אך לפעמים השריר נשאר מכווץ זמן רב. במקרה זה, בדיוק כפי שאתה מתאר, קשה להתמקד לרחוק אחרי שעות רבות מול המחשב. אם סגנון העבודה נמשך בצורה כזאת באופן קבוע גם המצב של קוצר הראיה נעשה קבוע. זו גם הסיבה שבחופשה הראיה משתפרת (השריר לא צריך להתכווץ כדי להתמקד במחשב). המצב של התכווצות השריר נקרא cyclospasm (חפש בגוגל).
אם תתקין משקפיים הבעיה לא תפתר ועלולה אפילו להחמיר. לכן דעתו של הרופא שלך אינה מקובלת עלי.
הטיפול הוא פשוט. לא לעבוד לקרוב באופן רצוף, אלא להרים את המבט מהחומר כל חצי שעה ולהתמקד על עצם רחוק למשך חצי דקה. שיטת עבודה זו תמנע את הווצרות קוצר הראיה, ויכולה במקרים רבים להפחית קוצר ראיה שכבר נגרם.
לסיכום - הרגשתך שהמצב קשור לעבודה מול המחשב היא נכונה, והתופעה ניתנת למניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליובל ויורם
עמרי25/12/2009יובל - אין לי שום בעיית יובש בעיניים..
יורם - תודה על ההסבר הבנתי.. אם אני ימשיך לתת לעין את החופשה שהיא זקוקה לה - יתכן והקוצר ראיה ירד לתמיד?
יש לי גם צילינדר -0.25, גם הוא נוצר מהמחשב? הוא יכול גם לרדת במידה והעין תנוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמרי
ד``ר יורם שוחט25/12/2009שים לב שציטטתי תשובה שכתבתי למישהו אחר עם בעיה דומה, ויש פרטים המתייחסים לשאלות ספציפיות שלו.
אינך צריך "לקחת חופשה "מהמחשב. תמשיך כרגיל, אך תקפיד על הרפיית נמבט כפי שתיארתי בתשובתי.
0.25 צילינדר אינו מפריע לראיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?