מונוויז'ן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מונוויז'ן
    משה
    01/01/2010

עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין לפני כשבוע, אני מרכיב משקפיים כמעט כל חיי השתילו לי עדשה שהורידה את מס' הראייה ל- 0.25 בעין ימין ובעין שמאל מספרי הוא 3.25 הרופא המטפל והמנתח שלי הציע לי להישתמש בטכניקת המונווז'ן, מהי טכניקת המונוויז'ן? השאלה שלי היא מה הסיכונים? מהם התופעות הלוואי של טיפול בטכניקה זו? האם המוח יכול שלא להיתרגל למצב החדש? והאם כדאי לי פשוט לטפל בעין השנייה כדי להגיע למספר 0.25 בשני העיניים ולהרכיב משקפיים?
    אודה לכל מי שיעזור לי כיוון שאיני מוצא פרטים אודות המונוויזן.
    תודה מראש, משה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מונוויז'ן

הוספת תגובה

• למשה

ד``ר יורם שוחט
    03/01/2010

מונוויז'ן אינה טכניקה, אלא מצב שבו עין אחת רואה לרחוק ללא משקפיים בעוד שהשנייה רואה לקרוב ללא משקפיים. מכיוון שבעין שנותחה אתה רואה היטב לרחוק, הציעו לך לכוון את השנייה לקרוב. ברוב המכריע של המקרים המוח מסתגל למצב ו"לומד" להתעלם מהפער.

חשוב לציין שמונוויז'ן לא אמור לאפשר קריאה ממושכת (ספר או עיתון), אלא פטור מהתלות במשקפיים לרחוק ולמרחק הביניים, כי אם מכוונים את העין השנייה לקריאה ממרחק 35-40 ס"מ הפער בין העיניים יהיה גדול מדי ויש סיכוי שלא תסתגל. למעשה כרגע העין הלא מנותחת שלך ממוקדת ל-30 ס"מ.

מונוויז'ן מיועד למטופלים שחשובה להם אי התלות במשקפיים ברוב המצבים.. זה לא פוטר אותך לגמרי ממשקפי קריאה, שלהם תזדקק בקריאת עיתון וכד'.

אם אתה עובד שעות רבות למרחק מסוים, כגון מול מחשב, מונוויז'ן עלול להיות לא נוח.

אם הגעת למונוויז'ן ואינך מרוצה, תמיד תוכל להרכיב משקפיים שיביאו את הראייה בשתי העיניים לשיוויון.
    בכל מקרה, צריך לזכור שיש תקופת הסתגלות שלפעמים יכולה להמשך אפילו מספר חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו