מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אבל הלכתי פעם
ל20/11/2011לרופא מנתח ד"ר רוזן באבן גבירול בתל אביב והוא אמר שאסור לנתח/לגעת בזה. בשביל מה אני צריכה ללכת לרופא שאמרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה לא הפיכה
ליזה06/11/2011אמנם בכל עין יש לי שדה ראיה מלא אבל חסר לי חלק משדה הראיה בעין שמאל בגלל שנספג לי חלק מהעין יחד עם דימום שנספג שם.זה עושה לי לפעמים פזילה מדומה או נטיה לפזילה וזה עלול להתחלף בין 2 העיניים. רציתי לשאול איזה משקפיים יכולות לתקן את זה ואיזה עדשות, ואצל מי אני נשלחת לבדיקות ועושה את המרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה שחסר שדה ראי משמאל בזמן
ליזה06/11/2011ראיה דו עינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקמת שומן אישון ומיקופ ושדה ראיה וli sa ל.02/01/2010
. ספיגת רקמת השומן צמצמה לי קצת את שדה הראיה
האם השתלת רקמת שומן תחזיר לי את שדה הראיה המלא?
2. איך נעשה החיבור בין רקמת השומן הקיימת לבין זו הקיימת? האם אין הצטלקות בחיבור?
3. איך מחשבים את כמות השתלת השומן ומקום ההשתלה להשגת מראה טבעי ובריא? תודה.
פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה
אתמול הייתי אצל רופא משפחה, אחרי שהייתי בסבב רופאים בגלל שהרופא נשים דרש אישור שאין לי משהו והרופא משפחה לא הסכים לתת לי אישור בלי אישור של רופאה אחת שלא נתנה לי אותו בכלל. אמא התעקשה לבוא כתגבור. מרוב שהיה גם לה קשה לתקשר עם הרופא משפחה, ומרוב שהוא היה עקשן, הוא לא הסכים לתקן דברים ולכתוב דברים בכרטיס הרפואי שלי אלא רק אישר בכתב 2 מסמכים של רופאים מומחים שהבאתי להראות לו. יש נוירולוגית בקופת חולים שהייתי אצלה כמה פעמים כי הוא לא הסכים לאשר לי כלום כי המידע היחיד שהיה לו היה שהיתה לי תאונה בשנת 87.היא שלחה לו במייל שיש לי פרופטוזיס ובגלל זה הלכתי לרופא מומחה נוירואופתלמולוג שכתב שאין לי פרופטוזיס והסכים להאמין למכתב שיש לי משנת 89 שהיתה ספיגה של רקמה בעין כתוצאה מהדימום, ואחר כך הלכתי לנוירולוג אחר בקופת חולים בשביל שיכתוב מסמך שיהיה מקובל על רופא המשפחה. אבל הרופא משפחה בכלל לא ראה את הדואר האלקטרוני ששלחה לו הנוירולוגית ושממנו פחדתי, ובכלל לא בדק מה חדש בכרטיס קופת חולים שלי שבו כנראה גם יש את האבחנה של הנוינרולוג שהיה היחד שהסכים להתייחס למכתב של הנוירואופתלמולוג ואולי אולי יש בו גם את הדואר האלקטרוני ששלחה הנוירולוגית שכתבה שיש לי פרופטוזיס (שאחר כך הבאתי מכתב מהנוירואופתלמולוג שמאשר שאין לי).וגם, באחד המסמכים שהוא לא ראה כתבה הנוירולוגית: גג קיים דיובר. שאלתי היא- מה זה דיובר, ואם זה בסדר שאני חייבת להראות מכתב בכל פעם שאני הולכת לקופת חולים במקום שהרופא משפחה יעדכן את המידע הרפואי שלי בקופת חולים. כמו כן יש אצל רופא נשים מידע שהוא לא מוכן לתקן שהתאונה שלי היתה ב1986 בשעה שהיא היתה ב87, ופשוט אמרתי לאחד מהרופאי נשים במרפאה לבריאות האישה פעם מידע שגוי מסיבות שהיו שמורות איתי, ועכשיו אי אפשר לשנות אותו כי הוא במידע ישן. הרופא נשים אמר שרק הרופא משפחה יכול לתקן, והרופא משפחה בכלל לא התייחס לזה ורק כתב שהיתה לי תאונה ב87 ולא כתב כמובן שהיתה לי תאונה ב86. ולי זה משמעותי, כי זה נראה אצל הרופא נשים כאילו היתה לי פציעה קשה גם ב86 וגם ב87, ולא קולטים שזה לא הגיוני וכנראה שאין דרך לשנות את זה אצל הרופא נשים. יש לי תור אצל הרופא נשים שטרח לא לתת לי מרשם חדש לגלולות עד שדעתו לא תנוח, ב4.1.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליזה
ד``ר יורם שוחט03/01/2010אין קשר בין ספיגה של רקמת שומן לצמצום שדה הראיה.
את השאלות הפני לפורום העוסק בניתוחי עיניים וארובות העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר? מה עם צמצום טמפורלי?
ליזה04/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לסמן וי. אין קשר? מה עם צמצום
ליזה04/11/2011טמפורלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יורם שוחט הסבר איך יש קשר
ל19/11/2011בתאים של הרקמה שמסביב לאישון ומסביב לעצב הראיה יש קצת שומן. נכון? והם תומכים בעצב הראיה ובאישון כי הם שם. הגיוני? רגע, בעצם זה השומן של ארובת העין. היה דימום מאסיבי , הדימום נספג וגם השומן הזה נספג יחד עם הדימום. אפשרי? לי יש מכתב משנת 89 לרופא המטפל שלא היה לי כי לא היה לי רופא עיניים בקופת חולים אחרי הניתוח, ובו כתוב ע"י פרופ' אוליבר ז"ל כך,
"המהלך לאחר הניתוח היה תקין., עם תוצאה קודמטית טובה. אולם קיים pseudoptosis קל משמאל בגלל ספיגת רקמת השומן של ארובת העין השמאלית שבעתיד אולי יזדקק לתיקון."
הסבירו לי אחר כך שאי אפשר לתקן את זה בניתוח. יש לי 2 שאלות.
1. האם אתה יכול לתת לי הסבר רציף של הבעיה שאני אלמד איך להסביר את זה בפגישה עם רופא כי בעל פה זה לא יוצא לי כמו שזה לא יצא לי בשאלות הקודמות.?
איזה משקפיים/עדשות אני צריכה לבקש בשביל זה ואיזה מדידות אני צריכה לבקש שיעשו לי בשביל לעשות לזה משקפיים מתקנות?
בכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יורם שוחט הסבר איך יש קשר - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/11/20111. הסברת את בעצמך מצוין.
2. פני לרופא עיניים שהתמחותו ניתוחי ארובה ועפעפיים (אוקולו-פלסטיקאי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה היא
ל20/11/2011שאת המקור אין לי ויש לי צילום לא טוב וגם זה מכתב משנת 89 -ישן ופשוט קרה לי שלא רצו לראות אותו ובדקו אותי והגיעו לאבחנות ומסקנות אחרות לגמרי והעדיפו כל פעם להסתמך על בדיקות יותר מאוחרות בלי המידע הבסיסי הזה.ופיתחתי חרדות פשוט.
אני תמיד הסברתי את עצמי בעל פה בזה שהשומן של העין נספג ולא התייחסו אלי ברצינות וקבעו שיש לי פזילה למרות שאמרתי שאין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה ראיה
ל20/01/2010ממה שהבנתי שדב ראיה מודדים בכל עין לחוד. בזה בכלל אין לי בעיה בשדה ראיה .
רציתי לשאול אם זה שאני מסתכלת בשתי העיניים יחד אז בעין אחת יש לי מגבלה קטנה בשדה הראיה, וזה בגלל שהיה דימום חזק בעבר וספיגה של רקמת השומן, יוכל להיות מתוקן באיזושהי דרך , ואם זה נחשב למגבלה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה ראיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/11/2011תלוי מה הסיבה ואם היא הפיכה לפגיעה. צריך בדיקה לשם כך. בכל מקרה אם מתפקדת עם שתי עיניים תקין אז הכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה לא הפיכה
ליזה06/11/2011אמנם בכל עין יש לי שדה ראיה מלא אבל חסר לי חלק משדה הראיה בעין שמאל בגלל שנספג לי חלק מהעין יחד עם דימום שנספג שם.זה עושה לי לפעמים פזילה מדומה או נטיה לפזילה וזה עלול להתחלף בין 2 העיניים. רציתי לשאול איזה משקפיים יכולות לתקן את זה ואיזה עדשות, ואצל מי אני נשלחת לבדיקות ועושה את המרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר שדה ראיה משמאל בזמן
ליזה06/11/2011ראיה דו עינית. גלגלי העיניים לא סימטריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל לא בסדר
ליזה28/11/2011כי יש לי צניחה קטנה של העין וצניחה חלקית גדולה של האישון.
בפורום מסוים כתבו לי שאני צריכה אורטופיסטית ורופא עיניים ואני צריכה הדרכה של מה לעשות מא (עד תו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי א סימטריה בין הזגוגיות להבנתי
ליזה28/11/2011ובגלל זה יש לי צניחה של האישון במבט מהמרכז שמאלה, וגם נטיה שלו שמאלה. זה קרה כי היה לי שם הרבה זמן דימום כי היה לי שבר דחוס קטן בארובת העין לפני יותר מ24 שנים. באיזה משקפיים אפשר לתקן את זה? עם איזה עדשות? אצל איזה רופא מומחה? איזה בדיקות הוא ישלח אותי לעשות? למי הוא ישלח אותי לעשות בדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל=li sa=ליזה
ל20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל=li sa=ליזה
ל20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?