מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בעינייםשושית06/01/2010
שלום רב, אני בת 62 ובשנתיים האחרונות אני סובלת מבעיות בעיניים שבפעם האחרונה בביקור אצל רופאת עיניים תיארה זאת כך :
תחושת דוק בעיניים ובערב גירוד בעפעפיים תחתונים, נטלה טיפות FML ללא הטבה .
בשתי העיניים רפיון עור עפעף עליון ורפיון לחמית בולברית תחתונה, פלס דמעות ללא הפרשות,ללא היפרטרופיה בלחמית עפעף עליון ותחתון, גירוי קל בלחמית בולברית, יתר AS תקין.
גם נרשם לי טיפות רלסטט 0.5 מ"ג (לעיניים אלרגיות) וזאת בנסיון לבדוק אם יעזרו הטיפות - זו רק אלרגיה, ואם לא אז הבעיה היא אחרת. הן היטיבו אך לא פתרו את הבעיה. התחושה היא כמו רוצות העיניים להעצם כשעיפים ורוצים לישון. אם אני נחה ועוצמת עיניים לפחות חצי שעה יש שיפור. אך הבעיה חוזרת על עצמה. לא ניפתרתי מזה.
לגבי הגירוי בלחמית בולברית - אין לרופאה פתרון - לא לשפשף את העיניים גם לא לנגבן.
אודה על חוות דעתך בעניין ואם יש פתרון כלשהו לבעיית הגירוי בלחמית.
בברכה שושית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושית
ד``ר יורם שוחט10/01/2010ייתכן מאד שאת סובלת מיובש.
אי אפשר לענות במדויק ללא בדיקה.
אם לא קיבלת פתרון מרופא העיניים שלך שקלי פניה לרופא נוסף לקבלת דעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש בעיניים - אחרי חוות דעת שניה
שושית13/02/2010שלום רב, בהמלצתך פניתי לרופא עיניים נוסף שאיבחן יובש בעיניים. לטיפול קיבלתי משחת DURATEARS לשימוש מספר פעמים ביום. הבעיה היא שהמשחה "מצעפת" את הראיה ומקשה מאד
בנהיגה או בעבודה ולאחר ששמים משחה כזו בתוך תעלת העפעף התחתון היא איכשהו מתפזרת בעין ומצעפת את הראיה. כמו כן קיבלתי משחת HYLO-COMOD לשימוש בלילה וזה לא מפריע לי
(כי אני הולכת לישון ועוצמת עיניים)
שאלתי : האם ניתן לטפל במשהו אחר במקום המשחה ליום כדי שלא יציק לי בהצטעפות הזו ? היש טיפול מסורתי בייתי לתופעה הזו ?
כמו כן סתם מתוך סקרנות - התיתיכנה שתי אבחנות שונות כשבעצם בודקים את העיניים באותה צורה ובאותו מיכשור ? די מבלבל .
בתודה וסליחה על ההטרדה הנוספת
שושית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשושית
ד``ר יורם שוחט13/02/2010נראה לי שחלה אי הבנה. המשחה מיועדת לשמוש לפני השינה, בעוד שההילוקומוד מיועד לשמוש במשך היום, מספר פעמים.
לגבי האבחנה - יובש יכול לחקות מצבים שונים כגון אלרגיה או יובש, וצריכה להיות מודעות גבוהה לאפשרות שמדובר ביובש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?