מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספזם????? אנא עזרה...דנה10/01/2010
שלום רב!!!
לפני כמה שנים נחבלתי בראש ומאז יש לי טשטושי ראיה, בעיה במיקוד, כאבי ראש וסחרחורות כמו כן קוצר ראיה ורוחק ראיה
להלן בדיקות שונות שביצעתי לפי מומחים שונים הטענה כי יש לי ספזם, אבקש לחוות דעת נוספת.
מה שמוזר שעצב המוח תקין אך שדות הראיה הם אינם תקינים כמו כן בבדיקת שניידר ניתן לראות כי עם המשקפיים איני מגיעה לראיה של 6/6 ובבדיקה השנייה אני מגיעה לראייה של 6/6. בנוסף פעם אומרים לי כי אני צריכה משקפיים ל + ופעם ל-
אשמח מאוד אם תוכלו להסביר לי ממה הבעיה יכולה לנבוע? מחבלה? האם זה ספזם? אם כן מה הטיפול לספזם? כמו כן אשמח לדעת מה R/P מכיוון ששאלו אותי אם יש לי את זה ואיני יודעת מה זה?
מתנצלת מראש על האורך אך אשמח לעזרה מכיוון שאני כבר נואשת וכל אחד אומר לי משהו אחר (מבלי לזלזל חס וחלילה) ואני ממשיכה לסבול מבלי לדעת מה הבעיה ומהו הטיפול הנכון.
שדות ראיה:
1.
ימין: צמצום היקפי+מדרגה נזלית עליונה
שמאל: אובדן כמעט מלא של מחצית תחתונה+מדרגה נזלית עליונה(אמינות די טובה)
2.
ימין:צמצום היקפי+מדרגה נזלית תחתונה (אמינות נמוכה)- תמונה שונה מקודם
שמאל: צמצום היקפי - הרעה (אמינות די טובה).
3.
ימין: צמצום נזלי נרחב תחתון>עליון - שיפור (אמינות די טובה)
שמאל: צמצום נזלי נרחב תחתון >עליון (אמינות בינונית) - שיפור.
בדיקת V.E.P :
מגירוי עין ימין בנפרד - בתגובה למשבצת גירוי 18,36,72 נתקבלו מענים הכוללים גלים נחותים במקצת, בלטנטיות תקינה.
מגירוי עין שמאל בנפרד: בתגובה למשבצת גירוי 36 ו - 72 ניתן היה לזהות מענים הכוללים גלים נחותים במקצת בלטנטיות תקינה.
ממצאי הבדיקה מצביעים על תפקוד מקולרי סביר בשתי העיניים לגירוי צורתי מתחלף . ייתכן שכשר הראיה מימין מעט טוב יותר מאדר שמאל.
FLASH V.E.P:
מגירוי כל עין בנפרד ומגירוי דו עיני נתקבלו מענים הכוללים גלים אפיינים בלטנטיות תקינה.
מסקנה: ממצאי הבדיקות מצביעים על הולכה עצבית דומה ותקינה מכל עין לקליפת מוח הראיתית.
בדיקת אורתופטיקה - שניידר:
חדות ראיה
6/24 -ADD -0.75 -0.75*180 6/15
6/24 ADD - 0.75-0.75*180 6/15
FUSHION RANGE:
PD:+20
PD:+30
תנועות עיניים:
תנועתיות תקינה, קונברגנציה טובה
BAGOLINI: D:FUSION, N: FUSION
STEREOPSIS: 80 SECOND OF ARC
רפרקציה:
RIGHT:SPH: CYL: -2.25 AXIS: 180
LEFT:SPH: -2.75 CYL: -2.25 AXIS 180
SUBJECTIVE REFRACTION:
RIGHT: SPH 0.75 CYL 0.75 AXIS 180
LEFT: SPH 0.75 CYL 0.75 AXIS 180
AUTOREFRACTOMETER
RIGHT -2.50-2.00*66
LEFT-3.50-1.75*149
החלטות והמלצות:
אין פזילה ואין בעית מיקוד
הראיה הדו עינית טובה
יש קוצר ראיה +אסטגמטיזם בינונים ומכייון שהיא לא הרכיבה משקפיים שנים והיתה צריכה יש לה SPASM.
בדיקת חדות ראיה:
AR
RE-3.75
LE-4.25
CYCLO
RE +2.25
LE+1.5
M/P ACCOMODATIVE SPASM
חדות ראיה 6/9,6/9
בדקת אורטופטיסטית נוספת:
6/12
6/12
PH 6/10
6/10* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורן
ד``ר יורם שוחט10/01/2010הבעיה והפרטים שאת מעלה אינם מתאימים לדיון בפורום.
אם לא קיבלת עד כה מענה לבעיותיך יש מקום לשקול פניה לרופא נוסף לקבלת חוות דעת. את יכולה גם לבקש הפנייה למרפאות חוץ של בית חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
דנה11/01/2010שלום רב!!!!
אשמח לדעת מה זה ספזם? וממה זה נובע?
מה זה R/P/
תודה מראש והמשך שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורן
ד``ר יורם שוחט11/01/2010ספאזם פרושו התכווצות של השריר הפנימי שבעין האחראי של המיקוד.
RP היא מחלה של הרשתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלונת קטנטונת ברשותך
דנה11/01/2010שלום רב!!!
ראשית עליי להודות לך על השבת תשובה מהירה אז המון תודות.
אשמח לדעת ממה יכול לנבוע ספאזם?
המון תודות והמשך שבוע מצוין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורן
ד``ר יורם שוחט13/01/2010ייתכנו סיבות שונות לספאזם. הנפוצה ביותר היא אימוץ יתר של העיניים, אך יש סיבות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?