אסטיגמציה+לקות למידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטיגמציה+לקות למידה
    ערן
    08/10/2007

בס"ד

ד"ר דומניץ,
    שלום וברכה!

אשמח אם תסייע לי בעניין הבא.

אני בן 19, לפני כשנתיים אובחנתי כסובל מהפרעת קשב וריכוז (ADD), הבאה לידי ביטוי בקצב קריאה איטי, הנמכה בתחום החזותי וכו'.

על-אף שאני מסוגל לקרוא בלא משקפיים, רכשתי משקפי קריאה בעלי עדשות 1/2 ו-3/4, והן אכן מסייעות לי לראות את הכתב באופן יותר חד וברור (בעת קריאת טקסט כתוב ובעת הסתכלות בצג המחשב). רופא עיניים שבדק אותי לפני מס' חודשים, טען שאומנם משקפי קריאה יסייעו לי במעט - אך הצורך העיקרי שלי הוא במשקפיים ל"מרחק" (להרכבה בזמן נהיגה וכו'). לאחרונה, הבחנתי כי אכן אני רואה מרחוק עצמים באופן מטושטש מאד. כמו-כן, הרופא הזכיר את המושג "צילינדר".

כעת, ביצעתי בדיקה "אינטרנטית" לגילוי אסטיגמציה, ואכן אני רואה את הקווים שבבדיקה באופן לא שווה. מחיפוש שביצעתי, קראתי כי ייתכן קשר בין לקויות למידה ובעיות ראייה, ובפרט אסטיגמציה.
    לציין, כי לעיתים קרובות אני חש עייפות ותשישות, למרות מס' שעות שינה תקין וכו'.

לכן, ברצוני לשאול, האם מניסיונך אכן האסטיגמציה ממנה אני סובל (כפי הנראה) עלולה להיות קשורה לבעיות הקשב והריכוז שהזכרתי? ואם כן, באיזו מידה?

אודה מאד לתשובתך המלומדת בנושא,
    בברכה,
    ערן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטיגמציה+לקות למידה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    11/10/2007

אין סבירות גבוהה שקשור לעיניים בגילך אך יכול להבדק לשלול בעיית מיקוד עיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו