מפחדת להיות עיוורת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחדת להיות עיוורת
    לוליטה
    03/02/2010

שלום שמי לוליטה אני בת 13 וחצי והמספר בראייה שלי זה: עין שמאלית :6.5 ועין ימנית : 7 כל שנה גודל לי המספר בחצי או במספר שלם אני מאוד אבל מאוד מפחדת מעיוורון אז יש לי כמה שאלות ואני רוצה שתענו לי במלוא הכנות כי אני רוצה לדעת מה יהיה עם העיניים שלי
    ובכן :
    1.האם אפשר להיות עיוורת עם מספר ראיה כ''כ גבוה כמו שלי שגודל כל שנה .
    2.האם המספר יתייצב מתישהו וישאר אותו מספר?
    3.מאיזה גיל אפשר לעשות ניתוח ליזר בעיינים ? ואיזה מומלץ לעיינים שלי , יש לי קוצר ראיה מרחוק אני רואה ממש מטושטש ומקרוב רואה מאוד ברור.
    4.מה הזמן המומלץ להישאר מול המחשב / טלויזיה ?והאם זה משפיע על הראיה ?
    5.מה משפיע על הראיה ? איזה מאכלים וכדומה , מה אני יכולה לעשות שירד לי המספר ?
    סליחה על החפירה ! פשוט אני ממש מודאגת , מקוה שתענו על כל השאלו ,לוליטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת להיות עיוורת

הוספת תגובה

• ללוליטה

ד``ר יורם שוחט
    04/02/2010

קוצר ראיה אין פרושו עוורון. גם כשמדובר במספרים גבוהים, אפשר לראות טוב עם משקפיים או עדשות מגע.

המספר תמיד מתייצב בשלב מסוים.

לייזר עושים מגיל 20, ובתנאי שהמספר יציב לפחות שנה.

קריאה ממושכת ללא הפסקה (מחשב / ספר) עלולה להשפיע על עליית המספר. לכן מומלץ לעשות הפסקה מדי פעם. רופא העיניים יוכל להדריך אותך כיצד. הנושא גם נידון כאן בשרשורים קודמים.

צפייה בטלביזיה לא פוגעת בראייה.

אצל צעירים רצוי להמנע משינוי המשקפיים בכל פעם שהמספר משתנה, גם אם הראייה לא מושלמת עם המשקפיים הקיימים. שינויים תכופים של המשקפיים יכולים לתרום לעלייה במספרים. לפעמים אפשר לשקול שמוש במשקפיים במספר נמוך יותר לקריאה. התייעצי עם רופא העיניים.

אין השפעה למאכלים שונים או ויטמינים על המספר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו