מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קטרקט עקב היפרדות רשתיתעינת17/02/2010
שלום ותודה מראש על התשובה. אני בת 34, עברתי ניתוח עקב היפרדות רשתית וכעבור שנה וחצי התפתח קטרקט. המצב הוא די מתקדם, ואני חייבת ניתוח. השאלה שלי היא: אם בעין שמאל - הבריאה בינתיים יש דיופטר מינוס 10, ובעין החולה יהיה מינוס 2 אחרי השתלת העדשה, איך אסתדר? אופציה אחת - עדשת מגע על העין עם מינוס 10, אבל אם אשים משקפיים יהיה לי קשה... ומה יקרה אם מתישהו לא אוכל להרכיב עדשת מגע? אחד הרופאים שהייתי בהתייעצות אצלו הציע לכוון למינוס 6 או מינוס 7, ואז אצטרך עדשות / משקפיים לשתי העיניים. אבל אני די מתלבטת. מה דעתכם?
שוב תודה ויום נעים,
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
ד``ר יורם שוחט17/02/2010ראשית את צריכה להחליט האם את רוצה לנצל את העובדה שאת זקוקה לניתוח קטרקט לצורך הורדת המספר האופן משמעותי, או שלא אכפת לך להשאר עם קוצר ראיה גבוה.
אם לא אכפת לך להשאר קצרת ראיה, אז יש לשאוף ל- 8.0- בערך. במצב זה תוכלי להמשיך להרכיב משקפיים (או עדשות מגע) ולא תהיה בעיה של פער גדול בין העיניים.
אם את רוצה לנצל את ניתוח הקטרקט להפחתה משמעותית של קוצר הראיה בעין המנותחת, יווצר פער גדול במספר בין שתי העיניים, שאינו ניתן לגישור באמצעות משקפיים. עדשת מגע בעין הלא מנותחת מהווה את הפתרון הפשוט ביותר.
אופציה אחרת היא לעבור בעין שמאל ניתוח להסרת משקפיים (או, במקרה שלך, הקטנת מספר המשקפיים). ניתוח כזה יוכל להקטין את המספר בעין שמאל במידה שתספיק כדי למנוע פער בין העיניים (אין צורך להגיע לאפס, כמו אצל אלה שרוצים להפטר מהמשקפיים). כמובן שזה מותנה בכך שתמצאי כשירה לניתוח כזה, ולכן יש מקום לפנות לבדיקת התאמה כדי לדעת אם האופציה הזאת רלבנטית במקרה שלך. אם האופציה קיימת, תוכלי לממש אותה מתי שתרצי (למשל אם תגיעי למצב שבו אינך מסוגלת יותר להרכיב את העדשה). קיימת כמובן אפשרות שתוכלי להמשיך להרכיב עדשת מגע שנים רבות, ולא תזדקקי לניתוח כזה. צריך לקחת בחשבון גם את הסיכון שקיים בניתוח להסרת משקפיים. אם תמצאי לא מתאימה לניתוח לייזר בעין שמאל, קיימת גם אופציה להשתלת עדשה תוך עינית בעין שמאל. יש לציין שבניתוח כזה קיים סיכון גדול יותר מאשר בניתוח לייזר.
נקודה חשובה היא פוטנציאל הראיה בעין ימין, שעברה הפרדות רשתית. אם בעקבות הניתוח נפגע פוטנציאל הראיה בעין זו והתחזית אחרי הוצאת הקטרקט היא שהראיה תשאר פגועה במידה זו או אחרת כל הנושא של הפער בין העיניים נעשה פחות קריטי.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שוחט
עינת18/02/2010תודה רבה על התשובה המפורטת, אני מקווה שהיא תעזור לי להחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?