מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואש כברעמרי14/03/2010
מאז שהתחיל לי בעיות בראייה הכל לא טוב.. אני רואה גרוע..
אני לא רואה טוב עם המשקפיים אבל עם העדשות מגע כן.. נכנסתי לוויקיפדיה וקראתי על הקרטוקונוס.. הסימפטומים שרשומים שמה הם בדיוק מה שיש לי.. קושי בראיית עצמים קרובים ורחוקים, תמונת צללים בשדה הראייה, הופעת הילות, ירידת חדות ראיה בלילה וכדומה.. אני צריך להיות במרחק של סנטימטר כדי שלא יהיה מתיחות והילות.
הלכתי למלא רופאים וכולם אמרו אותו דבר, וזה לא פתר לי את הבעיה... הלכתי לבית החולים וולפסון שבדק אותי, הוא אמר שלפי מה שהוא ראה יש לי מספר -0.75 וחצי צילינדר(כמו שאר הרופאים), אמרתי לו שיבדוק לי מיפוי קרנית והוא אמר שאין לו כזה מכשיר, והוא כמעט בטוח שאין לי קרטוקונוס בגלל שהמכשיר שלו הראה חצי צילינדר... ושתבינו אני מגיע לחדות ראייה של 6/20 בלי משקפיים למרות המספר הקטן, ובכיתה בבית ספר אני יושב בסוף ורואה טוב (כי יש אור) רק בלילה הכל מתחיל להימרח..שאלתי אותו מה אני יעשה איך אני יראה טלוויזיה עם הכל נמרח והוא אמר שאין מה לעשות שאני יראה טלוויזיה עם אורות דלוקים בבית.. מה כל החיים אני יסבול ?
עכשיו אני לא יודע מה לעשות אני חושב שיש לי את המחלה כי אני מכיר מישהו שיש לו חצי צילינדר ואין לו את מה שיש לי.. בבדיקת ראייה גם את האותיות הראשונות הכי גדולות אני בקושי קראתי, למרות שאם שמים לי -0.75 אני יכול לקרוא את ההכי קטנות..
מה אני יכול לעשות כבר? אני ממש מיואש כבר אני לא יוצא מהבית בלילה אני מקבל סינוורים וכאבי ראש, הכל נמתח ונמרח ורק עם העדשות מגע אני רואה טוב, גם לא 100%..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמרי
ד``ר יורם שוחט14/03/2010מיפוי קרנית יקבע אם יש קרטוקונוס או הפרעה אחרת הקשורה לצורת הקרנית. יש כיום מכשירי מיפוי במקומות רבים. נסה לפנות למכון העיניים של קופת החולים שלך. יש גם במכון מור בבני ברק. המכשיר קיים גם במכונים פרטיים. בסה"כ לא צריכה להיות כל בעיה להגיע לבדיקת מיפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
עמרי14/03/20101) במיפוי קרנית ימצאו בטוח מה שיש לי ?
2) יש לי חבר שיש לו מינוס 2.25, לקחתי לו את המשקפיים וכמובן שאני לא ראיתי איתם טוב כי המספר גדול, אבל שמתי לב שכל המתיחות והמריחה נעלמה.. למה במשקפיים שלו זה עובר אבל במשקפיים שלי המתאימות לי זה לא מתוקן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמרי
ד``ר יורם שוחט15/03/2010כל עוד לא עשית מיפוי קרנית הכל ספקולציות. אחרי המיפוי אפשר יהיה לדעת טוב יותר מה הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?