זיהום בעקבות שחיה בבריכה ציבורית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהום בעקבות שחיה בבריכה ציבורית
    רון
    26/04/2010

1. אני בן 49. מרכיב משקפיים, דיאופטר וצילינדר גבוהים בשתי העיניים. זה שנים, אני שוחה בקביעות בבריכה ציבורית.

2. לאחרונה הופיעה אצלי דלקת עיניים בעיין אחת. קלינית ניתן היה לראות אודם, נפיחות קלה והפרשה מוגלתית בעיקר בבוקר. כמו"כ, היה גירוי של העיין אך לא ברמה גבוהה. זה שנים, שלא סבלתי מדלקת זיהומית בעיניים.

3. רופא העיניים בדק ורשם לי טיפות אנטיביוטיות מסוג VIGAMOX למשך שבועיים, 4 טיפות ליום. הוא אמר שאוכל לחזור ולשחות כשהאודם יחלוף לגמרי.

4. לאחר כשבוע, חלפו הסימנים הקליניים לחלוטין, כולל האודם. החלטתי להפסיק את הטיפול האנטיביוטי, ולאחר שבוע נוסף חזרתי לשחות. הדלקת, כולל כל הסימנים הקליניים, הופיעה שוב, תוך שעות, לאחר השחיה הראשונה.

5. הפסקתי שוב לשחות וחזרתי להשתמש באנטיביוטיקה, באותו מינון. לאחר מספר ימים, חלפו הסימנים, כולל האודם. למרות זאת, אני ממשיך בטיפול כבר כשבוע.

6. א. כמה זמן עוד עלי להמשיך בטיפול, אם בכלל, למרות שאין כל סימנים או סימפטומים קליניים?
    ב. מתי אוכל לחזור לשחות, ללא חשש?

בתודה ובברכה,
    רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מ ד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    27/04/2010

אפשר לחזור לשחות שבוע אחרי התחלת טיפול ולהמשיך טיפול עד 10 ימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו