ארוזיה חוזרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוזיה חוזרת
    רינת
    29/04/2010

השבוע קמתי עם תחושת גוף זר בעין. בבדיקה אצל מומחה קרנית נאמר לי שיש לי ארוזיה חוזרת. נמצאה אי סדירות אפיתל וצלקת תוך אפילתליאלית.
    הומלץ לי על טיפול בלייזר- PTK כפתרון לבעיה.
    אציין, כי בעין המדוברת אני רואה מטושטש. גם עם משקפיים שאמורות לתקן את ליקוי הראייה (מס. 1.5 עם צילנדר) אני מתקשה לראות היטב. ולמעשה, העין השניה עושה את העבודה.
    אם העין השניה סגורה - כל הזמן יש טשטוש ברקע שאינו מאפשר לי לראות ברור. כששתי העיניים פקוחות - הטשטוש נעלם.
    שאלתי - האם יתכן שיש לי גם קרטוקונוס? והאם יתכן שרופא לא יראה זאת? האם דרושה בדיקה מיוחדת? - לא ממש הדגשתי לרופא את הקושי בראיה.

האם הטיפול בלייזר הוא הטיפול היחיד? האופטימלי?
    האם יש לך רעיון מהי הסיבה לראיה המטושטשת?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארוזיה חוזרת

הוספת תגובה

• לרינת

ד``ר יורם שוחט
    29/04/2010

אבחנה של ארוזיה (קילוף קרנית) חוזרת נעשית על סמך ארועים חוזרים. ארוע בודד לא יכול להיות מוגדר כארוזיה חוזרת.

לפני שמגיעים להחלטה על טיפול בלייזר אפשר לטפל בתכשירי סיכה (טיפות, ג'לים, משחות) או באמצעות עדשת מגע טיפולית, שמורכבת בעין למשך תקופה ארוכה. רק אם טיפולים אלה לא מצליחים למנוע ארועים חוזרים של ארוזיה אפשר להחליט על טיפול בלייזר.
    יש להדגיש: הטיפול בלייזר טוב ואפקטיבי, אך נהוג למצות קודם את האפשרויות האחרות שציינתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו