עין מגרדת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עין מגרדת
    ליאוני
    07/05/2010

אני בת 49. לפני 4 חודשים אובחנתי עם אובייטיס בעין אחת. עשיתי בדיקות מקיפות כולל CT עיניים, בדיקות דם וצילומים רבים- אין סימן לגורם בשאר הגוף. כעבור כחודש כל סימני האובייטיס נעלמו (גם מבחינת הסימפטומים וגם מבחינת בדיקת רופא מומחה לאובייטיס) אך מאז נשארתי עם עין אדומה שבהתחלה כאבה מאד ונדרשו משכחי כאבים יחד עם התרופות. לאחר טיפול באינדוביס תחילה בכדורים וטיפות sterodex אח"כ ללא טיפות sterodex אך כדור ביום בשילוב עם טיפות indocollyre, הכאב פחת אפילו נעלם. אבל כעת העין מגרדת בטירוף. היא לפעמים אדומה ולפעמים יש נפיחות של השק מתחת לעין. השק מופיע ברגע שמנסים להוריד את מינון הindomethacyne.  מה אני יכולה לעשות כדי להקל על הגירוד? אני כל כך משתדלת לא לגרד אבל ברגע של חוסר ריכוז ובטח בשינה, אני מגרדת. האבחנה האחרונה היא episcleritis/ scleritis עם סימני שאלה אך ממה שקראתי באינטרנט, episcleritis היה צריך להיעלם כבר ולscleritis יש תופעות קשות כולל ירידה בראייה וראייה מטושטשת שלשמחתי, אין לי, חוץ מהרגעים הראשונים בבוקר בהם יש הפרשה מהעין (מאז הבעיה). אך לא ראיתי שבscleritis nדובר בגירוד משגע כמו שיש לי. יש לי תור רק בעוד 10 ימים אז מקווה לקבל עצה לבינתיים. הרופא רשם לי טיפות נגד אלרגיה - שני סוגים, שניהם עשו לי רע - גירוד ואודם נוספים. אבל אם מדובר רק בעין מגרדת אחת (בכלל כל התופעות הנן בעין ימין) , האם זה עדיין יכול להיות אלרגיה? אירידולוג שפגשתי אמר לי שיש לי פיטריה לא בעין אלה במערכת הכללית ואולי זה משפיע על העין אבל הרופאה שלי (רופאת המשפחה) לא ראתה בזה שום הגיון אז לא פעלתי בנדון עם כל מיני כדורים אלטרנטיביים. הגירוד מזכיר פיטריה באמת, כמו בין האצבעות בכפות הרגליים, זה גירוד שמשגע את הבן אדם! יכול להיות כזה דבר פטריה בעין? מה אפשר לעשות כדי להקל ועוד איזו בדיקה כדאי לעשות כדי לאבחן מה יש לי ואיך לטפל? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עין מגרדת

הוספת תגובה

• גרוד בעין אחת - כמו גרוד של פטריה

שרון בר
    23/08/2011

אני סובלת מאותה תופעה בעין שמאל, אם מצאו את המקור לבעיה אשמח לדעת מה הוא וגם מה הטיפול, זה מוציא מהדעת, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    07/05/2010

יש אפשרות לטפל בגירוד אך צריך בדיקת עיניים . סביר להני שלא מדובר בפיטריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו