עיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיניים
    חיה - אשדוד
    14/05/2010

שלום!
    בממצאי בדיקת עיניים שלי נכתב: "רשתית כלי דם שמורים מקולה ERM היקף צמוד נבוס קטן X11 מ"מ מתחת לארדה תחתונה לש שינוי ללא גורמי סיכון.לא נראה בבדיקת הקודמת לפני כשנה וחצי."
    בהבחנה משוערת נכתב: "RETINAL DEFECT UNSPECIFIED".
    גילי הוא 61 שנים. מהי לדעתך הבעיה? תודה! חיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיניים

הוספת תגובה

• לחיה

ד``ר יורם שוחט
    14/05/2010

נבוס פרושו "נקודת חן" , דהיינו פיגמנט.
    משהו לא ברור לי: מצד אחד נכתב "ללא שינוי", אך מצד שני כתוב "לא נראה בבדיקה הקודמת". אם מדובר בממצא חדש יש לבצע צלומים ואולטרהסאונד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חיה - אשדוד
    15/05/2010

שלום! אני רוצה להוסיף כי בסיבת הפניה כתוב: " של המקולות להדגמה ה- ERM משמאל". נאמר לי שיש קרום על הרשתית. מהי דעתך? האם דרוש ניתוח?. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחיה

ד``ר יורם שוחט
    16/05/2010

ERM פרושו קרום על פני הרשתית. מדובר בתופעה לא נדירה. נהוג לנתח רק אם נגרמת הפרעה משמעותית בראיה. איני יודע לומר לגבי המקרה הספציפי שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו