הבחור עם האיריטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבחור עם האיריטיס
    אבי
    15/05/2010

שלום,

לאחר ביקור אצל רופא העיניים שובת הוא ראה את הדלקת פעילה בעין ולכן שינה לי את הטיפול ל- PRED FORTE שש פעמים ביום למשך שבוע ומרחיב אישונים Cyclo.... שלוש פעמים ביום למשך 10 ימים.
    כמו-כן הוא אמר שהוא מעוניין להתחיל בבירור עם צילומים ובדיקות דם ושאל אם נבדקתי פעם ל- HLA-B27.

שאלותיי:
    * האם הטיפול שנרשם לי נחשב מקובל או אגרסיבי ?
    * אני רואה ברוב היום מטושטש בעין המודלקת והאור דרכה נראה מאוד מאוד חזק ומפריע - האם אלו תופעות הלוואי של מרחיב האישונים ? האם זה ייפסק לאחר שאפסיק לשים אותו ?
    * האם איריטיס ברמה כזו יכולה לגרום לגדילת קישריות לימפה בצד המדובר ?
    * אם ביצעתי כבר את בדיקת ה- HLA-B27 שיצאה שלילית לפני כ-10 שנים, האם יש צורך לחזור עליה או שזו בדיקה חד-פעמית ?
    * אילו בדיקות ולאילו כיוונים לדעתך הוא מנסה לבדוק ועל אילו כיוונים אתה חושב לאור סיפורי. (כאמור כ-3-4 התקפים במשך 7-8 שנים אחרונות כאשר זו הגיעה לאחר כמעט שנתיים שקטות).
    * אילו סיכונים ומהי הפרוגנוזה למצבים כאלה ?

המון תודות על כל סיוע והכוונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבחור עם האיריטיס

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר יורם שוחט
    16/05/2010

1. הטיפול מקובל בשלב החריף של האיריטיס.
    2. הטשטוש יכול להגרם הן מהאיריטיס והן מהאישון המורחב.
    3. HLA B27 לא משתנה.
    4. יש קשר בין סאקרו-אילאיטיס לבין איריטיס.
    5. לגבי הפרוגנוזה - שונה בהתאם למקרה ולממצאים בעין, ואי אפשר לענות ללא בדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר קטנטן

אבי
    16/05/2010

מזה זמן לא קצר אני סובל מהתקפי שיעול שמופיעים אחת למספר ימים, התקפים שנמשכים כשעה במהלכם שיעול חזק כאילו נסיון לפלוט משהו, עם עיניים דומעות (כנראה בגלל המאמץ) ולרוב פליטה, חלקה קצף וחלקה ליחה מאוד צמיגה שקופה ברובה.

רציתי לדעת האם יתכן קשר בין הדברים, האם הגורם לאיריטיס יכול לגרום גם לתופעה זו שפרטתי ? או שכמו שמעתי מישהו שאומר - יש לי גם כינים וגם פישפשים !

המון תודות על ההתייחסות והתשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר יורם שוחט
    19/05/2010

יש מצבים של קשר בין בעיה ריאתית לאיריטיס. דווח לרופא שלך, ייתכן שימליץ על ברור ריאתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ודבר באמת אחרון

אבי
    16/05/2010

האם שלילת HLA-B27 בעבר שולל את רוב הסיבות לאיריטיס? או שיש עוד ארסנל שלם של בדיקות לביצוע ?
    אם כן אילו עוד בד'יקות יש לבצע !?

שוב, המון תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר יורם שוחט
    19/05/2010

לאדם עם HLA B27 הסתברות גבוהה יותר למחלות אוטואימוניות (הפרעה במערכת החיסונית). קיימות סיבות רבות אחרות לאיריטיס שכלל אינן קשורות ל-HLA.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו