צריבה בתוך עפעץ שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריבה בתוך עפעץ שמאל
    אסף יוסף
    28/05/2010

בס"ד
    שלום רב.
    לפני כשלושה חודשים החלה אצלי צריבה\דקירה נקודתית בעפעף עליון עין שמאל להערכתי, כתוצאה מחבלה פנימית מחפץ שחדר אל תוך העפעף.
    מאז הופנתי לרופא עיניים בת"א שאיבחן דלקת ונתן לי טיפול אנטיביוטי.
    הטיפול לא הועיל שכן בבקרים אני חש צריבה מלווה בדמע והתחושה דומה לחפץ שתקוע בתוך העפעף כמו תחושה של גרגיר זכוכית חד וקטן
    במהלך היום,לאחר כמה שעות, התחושה מתפוגגת אם כי לא לגמרי.
    אבל בבקרים הדבר חוזר חלילה. אני מתקשה לפקוח את העין למשך כשעה.
    העין איננה מוגלתית, כמו כן עין ימין תקינה ללא כאבים או דלקות.

ממצאי הבדיקה האחרונה: אובחנה דלקת, בדיקת ראיה תקינה.

כאמור לעיל, לאחר גמר הטיפול האנטיביוטי\סטרואידי הבעיה נותרה.

ברצוני לברר שני דברים:
    1. אינני מצליח לשתף פעולה עם הבדיקה, קרי - הפיכת העפעף - האם יש פתרון לכך?
    2. כיצד אתם ממליצים לי להמשיך טיפול.
    תודה על עזרתכם האדיבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריבה בתוך עפעץ שמאל

הוספת תגובה

• לאסף

ד``ר יורם שוחט
    28/05/2010

צריבה ותחושת גוף זר בעין בהשכמה, הנמשכת מספר שעות ומתפוגגת בהדרגה, נובעת במקרים רבים מיובש ו/או מדלקת בשולי העפעפיים. מדובר בתלונה נפוצה מאד. המצבים שציינתי ניתנים לגילוי בבדיקת עיניים רגילה.

אם מדובר ביובש, הטיפול כולל תחליפי דמעות מספר פעמים במשך היום (גם אם אין תלונות בשעות היום) ותחליף דמעות צמיג יותר כגון ג'ל או משחה לפני השינה. אם יש דלקת בשולי העפעפיים הרופא ימליץ לך על הטיפול המתאים.

אין פתרון קסם לקושי בהיפוך העפעף. אם יש גוף זר תחת לעפעף רואים לפעמים סימני שפשוף בקרנית, אך אין תחליף לבדיקה עם היפוך העפעף. לפעמים יש בצד הפנימי של העפעף הסתיידויות זעירות ("אבנים") העלולות לגרום לתלונות שציינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו