מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה ועדשות מגעדפנה29/05/2010
שלום רב
הרכבתי עדשות מגע רכות במשך כ- 12 שנים למשך כל היום. לפני חצי שנה ביקרתי אצל רופא עיניים לבדיקה שנתית שגרתית (המספר הוא -7.5 וצילנדר -1.25 בעין ימין. 7.5- וצילנדר 2.5- בעין שמאל) התחלתי להרכיב משקפיים מגיל 7-8 (כיום בת 27) במספר 3.5 והמספר עלה בהדרגה במשך השנים. ב3 שנים האחרונות עלה לי הצילנדר בעין שמאל מ2- ל2.5- .
במהלך הבדיקה הרופא הפך את העפעף ואמר שיש לי חיספוס בעפעפים ופסק להפסיק השימוש בעדשות לחודש לפחות. יש לציין שאני לא חשה בגירוי או צריבה בעין כלל. אם לא הייתי ניגשת לבדיקה לא הייתי מודעת לאלרגיה כלל. לאחר חודש הפסקה בהרכבת עדשות חזרתי לרופא שאמר שאין כלל שיפור וכך גם כעבור חודשיים נוספים. כעת משלא היה שיפור מאי שימוש בעדשות הוא סבר שהאלרגיה נובעת ממקור חיצוני כגון אבקני פרחים וכד'. אך לרוב אני לא מרגישה האלרגיה. חזרתי להרכיב עדשות מגע פעמיים בשבוע למס' שעות מועט (כ 6 שעות). בשבוע האחרון, לראשונה מזה זמו רב התחלתי להרגיש גירוי וצריבה קלה בעין (אך נסבלת) פניתי חזרה לרופא שאסר שימוש בעדשות מגע ונתן לי לראשונה טיפות אופטילסט ל- 3 חודשים. כמו כן ציין בפני שהטיפול נגד אלרגיה (בסטרואידים) שעשוי להעבירה מסוכן ועלול לגרום לנזקים קשים בראייה ולפיכך הדבר לא בא בחשבון. יש לציין שהרופא בדק העין כולל בדיקת הרחבת אישונים.
אני ממש מתוסכלת מכך שאני לא יכולה להרכיב עדשות מגע וכפי שהאלרגיה לא עברה חצי שנה אני מבינה שהמצב יכול להמשך שנים! שאלותיי הן:
1. אם האלרגיה לא מורגשת ומפריעה מדוע אסור להרכיב עדשות (אפילו לתקופות קצרות) והאם מסוכן להרכיבם?
2. אין במשפחתי היסטוריה של משקפיים כלל, מתי המספר יפסיק לעלות, וכמה זמן צריך לבדוק שהמס' יציב לפני ניתוח לייזר?
3. הבנתי שצילנדר לא אמור להשתנות כלל במשך השנים הכיצד השתנה לי מס הצילנדר ומה משמעות הדבר?
4. מה ניתן לעשות בנדון? אני ממש נואשת ומאוד חשוב לי לחזור ולהרכיב עדשות אני ממש סובלת עם המשקפיים.
בתודה מראש
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/05/2010את בסוף הדרך מבחינת הרכבת עדשות מגע. צריך שבוע בלי עדשות ואז בדיקה לניתוח לייזר שיכול להיות פתרון טוב עבורך. צילינדר יכול להיווצר משפשוף עיניים מדלקות חוזרות. לגבי ניתוח להסרת משקפיים מוזמנת לבדיקה אצלי אני המנהל הרפואי של רשת קר 0544964170
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי ניתוח לייזר
דפנה30/05/2010בהמשך לתשובתך.. יש לי אישונים מורחבים מאוד יחסית לאנשים אחרים, הבנתי שאישון מורחב עשוי להוות חוסר התאמה לניתוח בלייזר. האומנם? ולגבי התייצבות המס' לפני חצי שנתי את המשקפיים למספר ל7.5- (במשקפיים הישנות מלפני 3 שנים היה לי 6.5- ). כמה זמן צריך להמתין כדי לוודא שהמספר יציב דיו ולא יעלה בחזרה אחרי הניתוח?
בברכה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ30/05/2010מנתחים אם מספר לא השתנה יותר מחצי מספר בשנה האחרונה וגם אז אין הבטחה שלא ישתנה בעתיד. אנחנו נותנים אחריות לכל החיים כך שאם מספר ישתנה נוסיף טיפול ללא תשלום. גודל אישונים לא חשוב מבחינת ניתוח יש דרכים להתגבר על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?