צלקת ברשתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צלקת ברשתית
    הדס
    26/06/2010

שלום,
    לפני כ-3 חודשים אובחן אצלי CNV אידיופטי בעין ימין, בעקבות עיוות בראייה. (הינני בת 30, בריאה בדר"כ).
    לטיפול קיבלתי זריקת אבסטין אשר גרמה לשיפור משמעותי, ולאחר מכן זריקה נוספת על מנת לוודא שהכל נעלם.
    בבדיקות ה-OCT נראה שיפור משמעותי לאחר הזריקה הראשונה, אך אין שינוי או הבדל לאחר הזריקה השנייה.
    עדיין קיים לי עיוות בראייה, אך פחות מההתחלה.
    כרגע הרופא המטפל חושב כי מדובר בצלקת ואני עומדת לבצע בדיקת FA נוספת (ביצעתי את הראשונה כשרק הגעתי למיון עיניים).
    שאלתי היא - במידה ואכן מדובר בצלקת, האם יש טיפול כלשהו לצלקת? האם עלי לחיות מעתה ועד עולם (או עד שיימצא פיתרון) עם עיוות ראייה זה?
    אם לא מדובר בצלקת - ממה עוד זה יכול לנבוע לדעתך?
    תודה, הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צלקת ברשתית

הוספת תגובה

• להדס

ד``ר יורם שוחט
    28/06/2010

הרשתית בנויה ממספר שכבות ועיוות הראיה נגרם משינוי במבנה השכבות של הרשתית. נוזל תת רשתי יכול לגרום לכך. גם לאחר ספיגת הנוזל, בעקבות טיפול זה או אחר, לוקח זמן עד שמבנה הרשתית מתייצב. מכיוון שעברו רק 3 חודשים מהאבחון והטיפול נראה לי שיש עדיין מקום לשינויים.
    צלקת פרושה שינוי קבוע במבנה הרקמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבזקים בעין שמאל

חנה
    29/06/2010

שלום רב לך דוקטור!!!! הניי בת 56. החל מחודש נובמבר שנת 2009 אני מקבלת זריקות אבסטין מדי חודש וחצי.עד כה קבלתי חמש זריקות תוך עיניות.לאחרונה אני רואה הבזקים שבמרכזם יש נקודה שחורה. אבקש לדעת האם זה שייך לנמג או זשאת בעיה חדשה בתודה מראש חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    01/07/2010

זה קשור לנמג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו