ניתוח קרנית + קטרקט מסובך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח קרנית + קטרקט מסובך
    עדינה
    07/11/2007

בס"ד
    אני בחורה בשנות השלושים המאוחרונת לחיי הסובלת מanairdia מלידה. הסוג הוא כזה שיש לי שרידי איריס ללא גלאוקומה אך עם בעיות קרנית קשות.
    נותחתי לפני כחמש עשרה שנה בהשתלת קרנית בעין אחת שנכשלה עקב התפרצות נימי דם. אז גם אמרו לי שלא יודעים עדיין לטפל במצב של נימי דם כאלו.
    הקרניות שלי כיום, שתיהן, עכורות מאוד מאוד. בעבר גם ראו קטרקט. כיום בשל מצב הקרניות קשה לראות מה קורה בעין.
    שאלתי. האם לאישה כמוני אם החמרה קשה בראיה ובעית ראיה רצינית, יש טעם לבדוק השתלה של קרנית + ניתוח קטרקט? ואולי אם שילוב של החידוש שהוצג בכנס האחרון לרפואה של השתלת קשתית? או שעדיין הסיכון רב על הסיכוי?
    אני עובדת, מתפקדת כאימא וכרעיה, רואה בזכות כוח הרצון יותר מאשר היכולת הפיזית. אולם לסכן ולאבד לגמרי את הכלום שבכלום שיש לי לא נראה לי בעיקר שאני כרגע מעוניינת להכנס להריון.

האם יש טעם לבדוק? האחם יש בארץ מומחים לבעיות כה מסובכות? (מי שהמליץ אז לא לעבור עוד השתלה היה מומחה מבולטימור שנתן לי רק 40 אחוזי סיכוי הצלחה.)

באיזה מקום בארץ כדאי לי לבדוק / לברר ? מי המומחה בבעיות כה מסובכות?

תודה רבה
    עדינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח קרנית + קטרקט מסובך

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    16/11/2007

את סובלת לפי תאורך מ ICE SYNDROM אין השתלת קשתית. אין מה להפסיד והייתי מבצע השתלת קרנית עם ניתוח קטרקט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו