מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שריטה בעיןמאי16/09/2010
בוקר טוב,
אתמול בלילה נשרטתי בעין ימין מהציפורן שלי.
באותו רגע הרגשתי כאב חד ולאחר מכן צריבה/שריפה קלה ובעת מצמוץ חוסר נוחות קל.
חיצונית לא רואים דבר.
היום בבוקר התעוררתי והרגשתי כרגיל אך העדפתי לבדוק את העיניין,
לא שמתי עדשות מגע (רכות, חודשיות, אותן אני מרכיבה 6 שנים בערך) ולא התאפרתי.
בדק אותי הבוקר רופא וקבע כי אכן יש שריטה קלה
ונתן לי משחה - סינטומיצין - למריחה 3 פעם ביום למשך 5 ימים.
הוא אמר לי שעדשות אוכל להרכיב כבר מחר וכן אפשר להתאפר.
רציתי לדעת,
1. האם אכן כדאי להרכיב עדשות כבר מחר? ולהתאפר כרגיל?
2. האם עלי למרוח את המשחה במינון ולתקופה אותה ציין הרופא? היא אכן הכרחית? לשם מה? לריפוי או להקלה בכאבים (כי אין לי משהו מיוחד)?
3. איך המריחה מסתדרת עם עדשות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאי
ד``ר יורם שוחט17/09/20101. תנהגי לפי הוראות הרופא.
2. המשחה נועדה למנוע זיהום ולמנוע חיכוך בין העפעף לעין. אם לא מטפלים בסריטה בקפדנות מההתחלה, עלול להווצר מצב של קילוף חוזר בקרנית, שהוא הרבה יותר קשה לטיפול. סריטה מצפורן בהחלט עלולה לגרום למצב כזה. לכן חשוב להקפיד על הוראות הרופא.
3. אין להרכיב עדשות בזמן טיפול במשחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בהמשך לתגובתך
מאי19/09/2010האם ניתן להסתפק ב 5 ימים של טיפול ולאחר מכן להפסיק או שכדאי לקבוע תור לביקורת שיבדקו שאכן העין במצב תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאי
ד``ר יורם שוחט19/09/2010אם העין לא אדומה או מציקה אין צורך בבקורת. אם תחושי הפרעה עליך לפנות לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?