פפילות בעפעפים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פפילות בעפעפים
    דפנה
    07/11/2010

שלום רב
    הרכבתי עדשות כ-12 שנה ללא בעיות מיוחדות. מזה שנה שהפסקתי להרכיב עדשות מגע בהוראת רופא עיניים שאיבחן גבשושיות בצידו הפנימי של העפעף, לדבריו כתוצאה משימוש ממושך בעדשות מגע. במשך שנה זו הרכבתי מדי פעם עדשות לשעות ספורות בעיקר באירועים, לאחר כמה שעות הן היו מציקות מעט אך לא בלתי נסבלות. עם זאת בפעם האחרונה (לפני 3 חודשים ) החלפתי לעדשות חודשיות, טובות יותר (סילקון הידרוג'ל) לאחר שעות בודדות הרגשתי לחץ על העפעפיים וגירוי בלתי נסבל, גרד ורגישות. הרופא אמר שאסור לי כלל להרכיב עדשות (גם לא מדי פעם) ונתן טיפות FML לשבוע ואופטילסט ל-3 חודשים שעזרו רק מעט. עקב כך, פניתי לרופא עיניים נוסף לחוות דעת נוספת והרופא ראה שהגירוי מלפני 3 חודשים לא עבר ולכן רשם לי טיפות פרד פורטה ל-10 ימים (אני מרגישה שטיפות אלו ממש הקלו ואני רק באמצע הטיפול). גם רופא זה טען שישנן פפילות בעפעפיים ומשהן הופיעו אין יותר סיכוי לחזור לעדשות אי פעם.
    נבדקתי בבדיקת התאמה לניתוח לייזר ונמצאתי לא מתאימה בגלל עובי קרנית. כמו כן גם ניתוח השתלת עדשה נפסל היות ויש לי אישון גדול יחסית. מה ניתן לעשות? אני ממש לא מוכנה להיות "נשואה" למשקפיים 24/7 בלי כל יכולת להרכיב עדשות כלל. עד לפני שנה לא הרכבתי משקפיים כלל, אני בחורה צעירה ומאוד קשה לי מנטלית עם המשקפיים והמצב מבחינתי בלתי נסבל גם כעבור שנה לא התרגלתי למשקפיים, אני ממש מרגישה איתם פחות יפה. יש לי מס' גדול עם צילינדר לכן הזכוכית נראית עבה והעיניים נראות ממש קטנות וזה יוצר מראה "חנוני" אפילו שקניתי עדשות דקות! גם המסגרת הכי יפה מתכערת שמרכיבים עליה את העדשות שלי וזה ממש מתסכל!!! האם קיים פיתרון אחר? האם במצבי אפשר לנסות עדשות קשות או שזה אבוד? האם כדאי לנסות עדשות רכות יומיות?
    בתודה,
    דפנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פפילות בעפעפים

הוספת תגובה

• פפילות בעפעפים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    07/11/2010

את בהחלט יכולה לנסות עדשות מסוג אחר. לא בטוח מה הסיכוי שתצליחי איתן, אבל שווה לנסות.

אם לא תסתדרי עם עדשות מגע, והמשקפיים אינם פתרון, האפשרות הנותרת היחדה היא השתלת עדשה. אמנם אישונים גדולים עלולים לגרום הפרעות כגון הילות או ראיית קרניים סביב אורות החשכה, אך יתכן ותמצאי את זה עדיף על המצב כיום. כמו כן, יש טיפות היכולות להגביל את התרחבות האישונים בחושך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו