מחלת עיניים ע"ש פוקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת עיניים ע"ש פוקס
    מיואשת
    16/11/2010

שלום רב,
    אני אישה בת 65,עקב ירידה בראייה פניתי לרופאת עיניים,
    רופאת העיניים איבחנה אצלי מחלת עיניים זאת(משהו בשם פוקס דיסטרופי),ואמרה כי אאבד את ראייתי ואהפוך לעיוורת בשלב כלשהו וטענה כי לא ניתן לדעת מתי זה יקרה,היא טענה שאי אפשר לנתח כיוון שזה יגרום לסיבוך ואין מה לעשות בנידון...האם לדעתך אני יכולה לעשות משהו ולהציל את ראייתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת עיניים ע"ש פוקס

הוספת תגובה

• מחלת עיניים ע"ש פוקס - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    17/11/2010

שלום,

Fuchs' dystrophy היא מצב שבו, עקב ירידה במספר התאים בשכבה הפנימית של הקרנית (תאי האנדוטל), הקרנית עוברת תהליך הדרגתי של התעבות וירידה בשקיפות (הקרנית היא החלק הקדמי השקוף של העין).

המצב בהחלט ניתן לטיפול באמצעות ניתוח, שבו משתילים שכבת תאי אנדוטל בקרנית, ולחילופין אפשר גם לבצע ניתוח של השתלת קרנית. לכן אינך צריכה לחשוש מעוורון!

פני לרופא עיניים המתמחה בבעיות קרנית לייעוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת עיניים ע"ש פוקס

מיואשת
    17/11/2010

מאחר ויש לי בעיה גם של קאטראקט,האם ניתן לנתח את הקטרקט?הרופאה אמרה לי שזה מסוכן לנתח קטרקט בגלל הבעיה בקרנית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת עיניים ע"ש פוקס - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    17/11/2010

בהחלט ניתן לנתח את הקטרקט. ניתוח קטרקט עלול לגרום להפחתה במספר תאי האנדוטל, ויש דרכים לשמור על האנדוטל בניתוח הקטרקט. לשם כך עליך לבחור במנתח מהשורה הראשונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו