יפול בלייזר לאיחוי קרע בהקף הרשתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יפול בלייזר לאיחוי קרע בהקף הרשתית
    חנה
    09/12/2010

שלום לכם,
    אני בת 47 בעלת קוצר ראייה גבוה מאד 12, ו13 מרכיבה עדשות מגע במשך 30 שנה..
    לפני שבועיים טייל לי בעין כמו נמלה ומין קרום שנע שמאלה וימינה..
    נגשתי אחרי שבועיים לרופא עיניים ולאחר בדיקה הוא חשד בקרע בהקף הימני של הרישתית, והפנה אותי למיון באיכילוב ,לאחר בדיקה גם הרופאה אמרה שכדאי לעשות טיפול לייזר לאיחוי הקרע...למרות שבהתחלה היא לא הבחינה אך לאחר התייעצות היא אמרה שכדאי
    הנמלה לא נעלמה וגם הקרום עדיין מתהלך בעיין , אני כבר יומיים לא מתפקדת מכל מיני פחדים.... מה יהיה התוצאות של הלייזר? האם אוכל להרכיב עדשות מגע?
    האם יש סכנות לטיפול בלייזר לאיחוי הקרע?
    מחכה לתשובה
    תודה מראש
    מודאגת
    חנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יפול בלייזר לאיחוי קרע בהקף הרשתית - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2010

שלום חנה,

ה"נמלה" וה"קרום" מקורם בעכירויות עדינות בג'ל שבתוך גלגל העין (=הזגוגית). השינוי בזגוגית הוא שגרם לך לפנות לבדיקה וכך אובחן השינוי ברשתית. הטיפול בלייזר מיועד לרשתית ולא אמור לטפל בשינויים בזגוגית, ולכן העובדה שאת עדיין רואה את התופעה אינה מעידה כלל על תוצאות הטיפול בלייזר! את תמשיכי לראות את הנמלה והקרום עוד תקופה, ויש סיכוי טוב שעם הזמן ההפרעה תלך ותפחת. כל החמרה במצב דורשת פנייה מיידית לבדיקה.

אין כל קשר בין הטיפול בלייזר לבין הרכבת עדשות מגע.

הסכנה בטיפול לייזר אינה שכיחה, וקטנה בהרבה מהסכנה שבאי-טיפול!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו