קושי רב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי רב
    הילה
    21/12/2010

שלום,
    אני בת 23 מזה כשנה סובלת מכאבי עינים מאוד חזקים
    לאחר הרבה אחבנות הוחלט על משקפים ימין 0.50+ ושמאל 2.50+
    עדשה ימנית ניתנה בשל האיזון.
    השוני וכל הכאב נובע מההפרש הרב של המספרים(יש לצין שעד כה הסתדרתי טוב מאוד בלי משקפים לא הרגשתי תורך עין אחת פעלה בשביל השניה,ושאמל לא עצלנית
    היא פשוט למדה להיות מדוכאת עם הזמן. והמוח בחר להשתמש בשניה.
    יחד עם זאת יש לי בעיה בקינוס ובידול העינים ומטופלת באורטופטיקה.
    הגעתי למצב שגם עם המשקפים (רק 5 ימים איתם) וגם בלי אני סובלת וזה לא מאפשר מנוחה או נחמה אפילו לא לקצת.
    רציתי לדעת זמן בערך זהו זמן הסתגלות למשקפים החדשים במספר הזה בהתחשב בזה שלא הרכבתי אף פעם לטווח ארוך וטיפולי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי רב

הוספת תגובה

• אוסיף

הילה
    21/12/2010

אצין שיש לי אי שיתוף בין שתי העינים שגם זה מתארת ישפיע על ההסתגלות
    מאוד כואבת לי עין ימין גם לאחר התיקון(5 ימים עם המשקפים רק)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי רב - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    23/12/2010

הבדל של שני מספרים במשקפיים בין העיניים נחשב גבוה למדי, ובהחלט יתכן קושי בהסתגלות. קיימת גם אפשרות שהמשקפיים לא נעשו באופן מדויק, והייתי ממליץ לגשת לבדוק את המשקפיים.
    בעדשות מגע אפשר לגשר על פערים גדולים בין העיניים, ואפשר לנסות להרכיב עדשות מגע (אפילו חד פעמיות, לנסיון) כדי לדעת אם כאב הראש נובע מהמשקפיים או מהבעיות האורטופטיות. אם התחושה הרעה תהיה גם עם עדשות המגע, קרוב לודאי שהמקור באורטופטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהתיחס לתשובתך-

הילה
    23/12/2010

בהתיחס לתגובתך-היתי מטופלת חודש וחצי אצל אורטופטיקאי ללא משקפים כי לטענתו לא היה צורך במספר אלא לחזק את השרירים.ואכן היה שיפור משמעותי מהיום שהתחלתי לסוף התהליך את לא שיפר י את התחושה והכאב. כרגע לאחר שגם זה לא הועיל לי נמסר לי על ידי אופטימטריסט כי רק שילוב של משקפים ותרגילים יביא לפיתרון.המשקפים הוכנו לפי המספר שהוא קבע בבדיקה
    תוך כמה זמן אוכל לדעת אם התחושה משתפרת כתוצאה מהמשקפים?(הרי יש קושי להתחיל עם מספר כה גבוה שהמוח למד אחרי מלא זמן להסתגל לעין אחת פעילה.)

בהתחשב בזה שהמספר הוא 0.50+ בימין ו2.50+ בשמאל
    אפשרי להוריד מכל צד חצי מספר וללכת עם עדשה של רק בשמאל של2.00+?(למשל עדשת מגע כדי למענו את ההבדל גם)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת עיניים

מלי
    23/12/2010

אתמול הרגשתי כאב בעין כאילו שנכנס לי גוף זר לעין,
    בלילה כשהלכתי לישון התעוררתי כעבור שעתיים בערך בגלל כאב בעין והמון רטוב שיצא לי על כל הפנים מהעין.העין היתה אדומה מאוד וכואבת.
    ניגשתי לרופא עיניים והוא עשה לי בדיקה יסודית כולל הרחבת אישון.
    שאלתי אותו אם זה בסדר לעשות הרחבת אישון כשהעין כל כך אדומה וכואבת והוא אמר שאין בעיה עם זה.
    עד לרגע זה עברו 10 שעות והעין לא חזרה לעצמה.האישון עדיין מורחב וזה מפחיד אותי מאוד.
    בינתיים אני לוקחת 2 סוגים של טיפות שרשם לי הרופא.
    8ciloxan טיפות ליום כל פעם טיפה
    4dethamycine טיפות ליום
    מה עלי לעשות בנוגע לאישון?
    אודה לכם על תשובה בהקדם
    שרה המודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת עיניים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    23/12/2010

1. אין כל בעיה להרחיב אישון בעין אדומה.
    2. יש סוגי טיפות הרחבה שהשפעתן נמשכת זמן רב יותר.
    3. בכל מקרה של ספק פני שוב לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו