מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי רבהילה21/12/2010
שלום,
אני בת 23 מזה כשנה סובלת מכאבי עינים מאוד חזקים
לאחר הרבה אחבנות הוחלט על משקפים ימין 0.50+ ושמאל 2.50+
עדשה ימנית ניתנה בשל האיזון.
השוני וכל הכאב נובע מההפרש הרב של המספרים(יש לצין שעד כה הסתדרתי טוב מאוד בלי משקפים לא הרגשתי תורך עין אחת פעלה בשביל השניה,ושאמל לא עצלנית
היא פשוט למדה להיות מדוכאת עם הזמן. והמוח בחר להשתמש בשניה.
יחד עם זאת יש לי בעיה בקינוס ובידול העינים ומטופלת באורטופטיקה.
הגעתי למצב שגם עם המשקפים (רק 5 ימים איתם) וגם בלי אני סובלת וזה לא מאפשר מנוחה או נחמה אפילו לא לקצת.
רציתי לדעת זמן בערך זהו זמן הסתגלות למשקפים החדשים במספר הזה בהתחשב בזה שלא הרכבתי אף פעם לטווח ארוך וטיפולי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסיף
הילה21/12/2010אצין שיש לי אי שיתוף בין שתי העינים שגם זה מתארת ישפיע על ההסתגלות
מאוד כואבת לי עין ימין גם לאחר התיקון(5 ימים עם המשקפים רק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי רב - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/12/2010הבדל של שני מספרים במשקפיים בין העיניים נחשב גבוה למדי, ובהחלט יתכן קושי בהסתגלות. קיימת גם אפשרות שהמשקפיים לא נעשו באופן מדויק, והייתי ממליץ לגשת לבדוק את המשקפיים.
בעדשות מגע אפשר לגשר על פערים גדולים בין העיניים, ואפשר לנסות להרכיב עדשות מגע (אפילו חד פעמיות, לנסיון) כדי לדעת אם כאב הראש נובע מהמשקפיים או מהבעיות האורטופטיות. אם התחושה הרעה תהיה גם עם עדשות המגע, קרוב לודאי שהמקור באורטופטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהתיחס לתשובתך-
הילה23/12/2010בהתיחס לתגובתך-היתי מטופלת חודש וחצי אצל אורטופטיקאי ללא משקפים כי לטענתו לא היה צורך במספר אלא לחזק את השרירים.ואכן היה שיפור משמעותי מהיום שהתחלתי לסוף התהליך את לא שיפר י את התחושה והכאב. כרגע לאחר שגם זה לא הועיל לי נמסר לי על ידי אופטימטריסט כי רק שילוב של משקפים ותרגילים יביא לפיתרון.המשקפים הוכנו לפי המספר שהוא קבע בבדיקה
תוך כמה זמן אוכל לדעת אם התחושה משתפרת כתוצאה מהמשקפים?(הרי יש קושי להתחיל עם מספר כה גבוה שהמוח למד אחרי מלא זמן להסתגל לעין אחת פעילה.)
בהתחשב בזה שהמספר הוא 0.50+ בימין ו2.50+ בשמאל
אפשרי להוריד מכל צד חצי מספר וללכת עם עדשה של רק בשמאל של2.00+?(למשל עדשת מגע כדי למענו את ההבדל גם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת עיניים
מלי23/12/2010אתמול הרגשתי כאב בעין כאילו שנכנס לי גוף זר לעין,
בלילה כשהלכתי לישון התעוררתי כעבור שעתיים בערך בגלל כאב בעין והמון רטוב שיצא לי על כל הפנים מהעין.העין היתה אדומה מאוד וכואבת.
ניגשתי לרופא עיניים והוא עשה לי בדיקה יסודית כולל הרחבת אישון.
שאלתי אותו אם זה בסדר לעשות הרחבת אישון כשהעין כל כך אדומה וכואבת והוא אמר שאין בעיה עם זה.
עד לרגע זה עברו 10 שעות והעין לא חזרה לעצמה.האישון עדיין מורחב וזה מפחיד אותי מאוד.
בינתיים אני לוקחת 2 סוגים של טיפות שרשם לי הרופא.
8ciloxan טיפות ליום כל פעם טיפה
4dethamycine טיפות ליום
מה עלי לעשות בנוגע לאישון?
אודה לכם על תשובה בהקדם
שרה המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/12/20101. אין כל בעיה להרחיב אישון בעין אדומה.
2. יש סוגי טיפות הרחבה שהשפעתן נמשכת זמן רב יותר.
3. בכל מקרה של ספק פני שוב לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?