עצב הראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצב הראיה
    הדואג
    24/12/2010

אני בן 49 והבוקר עשיתי בדיקת עיניים.
    הרופא אמר לי שעצב הראיה שלי קצת שונה מהרגיל ושלח אותי לבדיקת שדה ראיה - מה זה אומר, האם הראיה שלי בסכנה?
    תוצאות הבדיקה:
    עצב שדה ראיה: 0.3-0.4 גם בשמאל וגם בימין
    רשתית: צמודה
    14
    אבחנה: observation-patient under observation
    מה המשמעות?
    תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצב הראיה

הוספת תגובה

• עצב הראיה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    25/12/2010

בדיקת קרקעית העיניים רואים את קצה עצב הראיה. יש צורה מקובלת של עצב הראיה. חריגה מהצורה הרגילה יכולה להיות מלידה, ואז אין לכך משמעות בד"כ, או כתוצאה ממחלה כלשהי. בדיקת שדה הראיה בודקת את תפקוד העצב. על סמך ממצאי הבדיקה ניתן להסיק אם מדובר בליקוי בעצב, וניתן גם להעריך מה גרם לליקוי.
    עצב של 0.3-0.4 נחשב תקין, אלא אם יש ממצא נוסף שלא נרשם.

תרגום האבחנה: מטופל במעקב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצב הראיה

גלעד הדואג
    26/12/2010

ד"ר שלום,
    אני בן 49 ובעבר ביקרתי מספר פעמים אצל רופא עיניים לבדיקה עקב דלקת או סיבה כל שהיא. אם עצב הראיה שלי מעט שונה מהנורמה, האם יתכן שמעולם לא ראו זאת או שלא יחסו לכך חשיבות. או שאולי אם לא נאמר לי דבר עד היום נכון להניח שצורת העצב השתנתה, ואם היא השתנתה זה בהכרח בעיה הדורשת טיפול או צורה נדירה של גלאוקומה?

תודה,
    הדואג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצב הראיה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    26/12/2010

אין כל אפשרות לענות על שאלותיך ללא בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו