יובש בעיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש בעיניים
    דפנה
    10/01/2011

אני בת 47 ומרכיבה עדשות מגע מעל ל-30 שנה. לפני כשנה אבחנו אצלי סרטן שד ועברתי כימותרפיה, ניתוח והקרנות. בתקופת הכימותרפיה התחילו אצלי בעיות של טשטוש בראייה בזמן שאני מרכיבה את העדשות, ורופא עיניים הסביר לי שהתופעה נובעת מיובש ותיפסק לאחר שאסיים את הכימותרפיה.למרות שעברו כבר כמעט חמישה חודשים מאז סיימתי את הכימותרפיה, עדיין התופעה של יובש בעיניים מאוד חזקה, וקשה לי מאוד להרכיב עדשות. האם משמעות הדבר שלא אוכל יותר להרכיב עדשות? אני מנסה לטפטף טיפות אבל זה לא כל כך עוזר, למרות שקשה לי להתמיד בטפטוף...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יובש בעיניים

הוספת תגובה

• יובש בעיניים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    10/01/2011

שלום מיכל,

שעור גבוה ממרכיבי עדשות המגע סובלים מיובש. רבים מהם מגיעים למצב של אי-סבילות לעדשות המגע. היובש מתפתח בהדרגה, ולפעמים בעקבות "טריגר" כזה או אחר (דלקת, טיפול וכו') נוצר מצב של אי סבילות לעדשות.

החלפת סוג העדשה עשויה לעזור במקרים מסוימים. גם הזלפה תכופה של תחליפי דמעות עשויה לעזור. מצד שני, יתכן שהגעת ל"סוף הדרך" עם העדשות.

בכל מקרה, הרכבת עדשות הגורמת לגרוי בעין מסוכנת ויש להמנע מכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו