צריך עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה
    חנן
    21/12/2007

שלום שמי חנן
    אני מרכיב משקפיים לשיפור הראייה מרחוק מכיתה ב', המספר בעיניים קפץ בערך כל שנה במספר עד שסיימתי את הצבא עם מספר 11-. מיד שהשתחררתי הלכתי ועשיתי ניתוח לייזר (Z-OPTIC)לאחר הניתוח ראיתי טוב מאד ולא היה לי מספר אולם עם הזמן המספר החל לעלות שוב וחזרתי למשקפיים עם מספר 1.5-, המספר המשיך לעלות עד מספר2.5-. באיזה שלב בבקורות עם הרופא המנתח הוא רשם לי טיפות עיניים V-OPTIC 0.5% טיפות להורדת לחץ תוך עיני,פעם ביום למשך מספר חודשים. הטיפות האלה מורידות את המספר ל1.5-, אולם כאשר אני מפסיק להשתמש בהם המספר יורד בהדרגה חזרה ל-2.5-. בבדיקה של לחץ תוך עיני אצל רופאי עיניים רגילים לא נמצאה בעיה וצורך להשתמש בטיפות. היום אני בן 27 5 שנים אחרי הניתוח חזרתי שוב לטיפות ותוך שבוע הראייה שלי משתפרת. מצד אחד זה עוצר את המספר, אבל האם ידוע לכם למה זה משפיע על הראייה שלי? והאם זה יכול להשפיע לרעה?האם זה טוב לקחת את הטיפות אם אין צורך מבחינת הלחץ התוך עיני?
    אני אשמח לקבל ייעוץ בנושא
    בתודה מראש
    חנן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה

הוספת תגובה

• לחנן

ד``ר יורם שוחט
    22/12/2007

בניתוח הלייזר לביטול קוצר ראייה גורמים לשינוי (השטחה) של קימור הקרנית. כאשר המספר עולה שוב (מצב זה מוגדר נסיגה) הסיבה בחלק מהמקרים היא השתנות חזרה (התקמרות) של הקרנית. התקמרות זו מושפעת מהלחץ התוך עייני, וככל שהוא נמוך יותר הקרנית מתקמרת פחות. לכן כשאתה נוטל את הטיפות המספר נמוך יותר מאשר בלעדייהן.

רופאי עיניים שלא מתעסקים ישירות בניתוחי לייזר להסרת משקפיים אינם מכירים את האמור לעיל. הם מודדים אצלך לחץ "תקין" וקובעים על סמך זה שאתה לא זקוק לטיפות. חשוב מאד לציין גם שמדידות הלחץ אחרי ניתוח לייזר נמוכות משמעותית מהלחץ האמיתי שקיים בעין. במלים אחרות, הלחץ בעין גבוה יותר ממה שנתקבל במדידה. וזו סיבה נוספת לכך שהם אומרים שאינך זקוק לטיפות.

תשמע להוראות הרופא המנתח שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו