שימוש במשקפי קריאה לבעלי קוצר ראייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש במשקפי קריאה לבעלי קוצר ראייה
    ר.
    12/04/2011

אני בת 34, יש לי קוצר ראייה של -0.75 בעין אחת ו -1 בשנייה ואני לא מרכיבה משקפיים, אין לי בעיה של קריאה מקרוב.

קראתי שיש שיטה נגד קוצר ראייה שבה משתמשים במשקפיי קריאה (עם דיופטר פלוס ולא מינוס) לכל העבודה מקרוב (קריאה, עבודה מול מחשב וכ"ו)

בשיטה הזאת גם מרחיקים את הספר למרחק כזה שהטקסט טיפה מטושטש אבל עדיין קריא לגמרי.

אני יודעת שהסיכוי שזה יעשה משהו נגד קוצר הראייה אפסי (ואני לא מבקשת דעה לגבי זה) אבל הייתי רוצה לנסות את זה לחודש כל עוד זה לא גורם נזק.

השאלה שלי האם זה יכול לגרום נזק? למשל לגרום לפרסביופיה מוקדמת או להחריף את קוצר הראייה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שימוש במשקפי קריאה לבעלי קוצר ראייה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    13/04/2011

השיטה מיועדת לאלה אשר סובלים מעלייה פרוגרסיבית בקוצר הראיה כתוצאה מפעילות ממושכת ורציפה בקריאה או מול מחשב. גם אז מדובר במקרים מסוימים.
    אם המספרים לא משתנים אין לשיטה כל משמעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש לא ענית לי על השאלה

ר.
    14/04/2011

לא שאלתי אם השיטה יכולה לבטל קוצר ראייה (וגם ציינתי בפירוש שאני לא מבקשת דעה על זה) אלא: האם זה יכול לגרום נזק (באופן תיאורתי לפחות) כמו פרסביופיה מוקדמת או להחריף את קוצר הראייה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש לא ענית לי על השאלה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    14/04/2011

לא יגרם כל נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה מקרים זה כן עובד?

רונן אייל
    15/04/2011

אולי השיטה מתאימה לי?
    אני עובד הייטק עם קוצר ראייה , יושב 12 שעות לפחות ביום מול מחשב, עולה פעם בשנה במספר במשקפיים למרות שאני מוריד אותם כשאני מול המחשב כי אני לא צריך אותם מול המחשב...

אפשר לדעת באיזה מקרים השיטה הזאת כן עובדת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה מקרים זה כן עובד? - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    17/04/2011

קוצר ראיה נובע בראש ובראשונה מנטיה גנטית, וכך גם מידת ההתקדמות של קוצר הראיה. מצב זה לא ניתן למניעה. במקרים מסוימים יש עליה נוספת בקוצר הראיה כתוצאה מאימוץ יתר של העיניים, מצב הנקרא accomodative spasm. הפסקות קצובות בעבודה והרמת המבט יכולים להפחית או לבטל השפעה זו. במקרים מסוימים הרכבת משקפיים למחשב / קריאה יכולה לעזור בבלימת התקדמות קוצר הראיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו