כאבי עיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי עיניים
    מיכל
    13/04/2011

שלום ד"ר
    לפני כמה שבועות התעוררתי בבוקר ועין שמאל שלי היתה אדומה נורא, ככל שהתקדם היום התחלתי לחוש כאב משמעותי בכל תזוזה של העין. למחרת (שבת) הכאב גבר ופניתי למיון, אני נמצאת בבוסטון שבארה"ב ופניתי לאחד הבתי חולים הטובים (יש מיון מיוחד לעיניים), שם נאמר לי כי מדובר ביובש, קיבלתי משחה ואמרו לי שזה יעבור תוך חמישה ימים. בלילה שמתי את המשחה, ובבוקר קמתי עם עין אדומה פי כמה. הכאבים לא פסקו, אך חל שיפור כשלקחתי אדויל. פניתי לרופא עיניים במרפאת בית החולים, והוא קבע שמדובר בסקלריטיס והפנה אותי למלא בדיקות לשלול מחלות אוטואימוניות.
    הוא אמר שהוא מבסס את האבחנה על סמך העובדה שהכאב פסק עם האדויל. כל תהליך האבחון שלו היה נראה לי תמוה ולא אמין. בכל מקרה, בדרך פלא, ממש באותו היום העין הבהירה לחלוטין, אולי בעקבות הטיפות להרחבת האישונים ששם לי בבדיקה (?). מאז אני מדי פעם חשה כאבים עמומים בעיניים (גם בעין ימין), ומדי פעם יש אדמומיות קלה שחולפת מהר. מה זה יכול להיות?
    האם באמת יתכן ומדובר בסקלריטיס? או שמא האבחנה הראשונית של יובש היא הסבירה יותר? האם תיתכן אבחנה נוספת?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי עיניים

הוספת תגובה

• כאבי עיניים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    13/04/2011

שלום מיכל,

אין אפשרות לקבוע את האבחנה ללא בדיקה. בסקלריטיס אמורים להיות ממצאים בבדיקת העיניים. יש אפשרויות נוספות כגון יובש, קילוף אפיטל הקרנית, ועוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו