בצקת בקרנית העין עקב שימוש בעדשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בצקת בקרנית העין עקב שימוש בעדשות
    michal
    16/05/2011

היי

אני בת 30ת משתמשת בעדשות מגע למעלה מ 10 שנים ללא דלקות מיוחדות וכו'. רוןב השנים הייתי עם רכות קבועות, שנה וחצי אחרונות רכות חודשיות.
    לפני שבועיים התעוררתי כשאני בקושי רואה בעין 1, בבי"ח כרמל איבחנו בצקת בקרנית העין, הראיה חזרה אחרי 24 שעות ואני עדיין מטופלת בטיפות ומשחה בהוראת רופא קרנית העין.
    הרופאים שבדקו אותי (3) לאידוע לומר בוודאות המ הסיבה אבל העירו שזה קורה הרבה כתוצאה מעדשות מגע בגלל המחסור בחמצן לעין.
    אני מאמינה ומקווה שהבצקת תיעלם, השאלה היא מה הלאה, המקרה גורם לי לתהות כמה עדשות מגע באמת מסוכנות ? מה הסבירות שבצקת בקרנית תגרום לאיבוד ראיה וכמה שכיח זה בכלל כתוצאה מעדשות מגע ? אני אחת שמעולם לא חשבה לעשות ניתוח הורדת משקפיים מהפחד של השבריר אחוז שמשהו ישתבש אבל לא חשבתי לוותר על עדשות מגע :(

אשמח לשמוע דיעות מנסיונכם הרפואי
    תודה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בצקת בקרנית העין עקב שימוש בעדשות - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    17/05/2011

יש סיכון עם עדשות מגע לזיהום בעיניים אבצס בקרנית ואף פגיעה לא הפיכה לקרנית. ממליץ מאוד לא לישון עם עדשות. ממליץ לשקול ניתוח הסרת משקפיים כתחליף . את מוזמנת ליצור קשר איתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו