סובל מפלוטרס גדולים כבר חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובל מפלוטרס גדולים כבר חצי שנה
    יוני
    18/05/2011

אני מדוכא מאוד ואיבדתי את שמחת החיים!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סובל מפלוטרס גדולים כבר חצי שנה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    19/05/2011

פנה למומחה רשתית.
    במקרים מסוימים יש אפשרות לנתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר הייתי אצל 3 מומחים

יוני
    12/06/2011

ביניהם מנהל מחלקת העיניים של תל השומר וכולם אמרו לי אין מה לעשות!
    אני מרגיש שאני מאבד את השפיות... אני מבקש לקבל הסבר מדוע טיפול לייזר של ד"ר גלר אינו מאומץ בארץ בקרב הרופאים ומה אני יכול לעשות! האם יש משקפיים מיוחדות שיכולות לעזור?! משהו שניתן לעשות?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר הייתי אצל 3 מומחים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    12/06/2011

הטיפול של ד"ר גלר מבוסס על פיצול של פלואטר גדול למספר פלואטרים קטנים. בחלק מהמקרים ההפרעה לראיה פוחתת ובחלק מהמקרים ההפרעה נשארת (יתכן בצורה שונה).

אם תכנס לאתר של ד"ר גלר, תקרא שם את המאמר ב-PDF ותראה שגם בארה"ב יש המסתייגים. בכל מקרה, אתה יכול ליצור קשר עם המכון שלו ולשאול לגבי סיכויי ההצלחה להעלים את ההפרעה לגמרי.

בניתוחי ויטרקטומיה לסילוק העכירויות מהזגוגית יש שעור סיכון גבוה

Vitrectomy for floaters carries high risk of complications
    This retrospective review reports the results of 116 consecutive cases of vitrectomy for primary or secondary vitreous floaters. Iatrogenic retinal breaks occurred in 16.4 percent of operations, and retinal detachment occurred in 2.5 percent. Cataract occurred in 50 percent of phakic patients. There was no significant difference in risk profile between cases of primary and secondary floaters. American Journal of Ophthalmology, June 2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההסבר, חשוב לי לדעת...

יוני
    13/06/2011

האם יש משקפיים מיוחדות שיכולות לעזור? הפלוטרס מפריעים לי בעיקר בקריאה ועוד יותר כשאני מול מחשב ברקע לבן, ובתור אחד שירצה ללמוד באוניברסיטה אני רואה את עצמי קפוא לגמרי! אני מתעסק בתחום המחשבים המון, דבר שמקשה עלי הרבה יותר להתמודד, האם יש משהו דומה לזה שקיים ויכול לעזור לי? קשה לי לראות את עצמי אפילו פותח ספר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההסבר, חשוב לי לדעת... - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    13/06/2011

אין משקפיים לפתרון בעיית הפלואטרס. מצד שני, יתכן שאתה זקוק למשקפיים, ובמקרה כזה השיפור בראיה שיושג באמצעות המשקפיים עשוי להפחית את מידת ההפרעה של הפלואטרס.
    מכיוון שהתופעה מפריעה יותר ככל שהרקע בהיר יותר, נסה לשנות את הרקע במחשב ו/או את מידת התאורה של הצג. לפעמים זה עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו