3 בעיות בעניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 3 בעיות בעניים
    תומר
    01/06/2011

שלום הייתי היום בבדיקת התאמה לניתוח הסרת משקפיים ואובחן אצלי 3 בעיות בעניים אשמח אם תוכלו לעזור לי.
    1 שני העניים שלי עצלות.
    2 זוהה שהקרניות שלי דקות.
    3 והבעיה הגדולה היא שיש לי זוויות בקרנית.
    יש לי מזה 16 שנה משקפיים והמספר גדל לי רק לאחרונה כי אני מתעצל להרכיב משקפיים
    שאלתי היא האם אני יכול לעבור ניתוח לייזר בעניים ומה הסיכון?
    אשמח לתשובה בהקדם האפשרי תודה
    תומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    3 בעיות בעניים

הוספת תגובה

• 3 בעיות בעניים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    03/06/2011

אם הקרניות דקות והמבנה לא תקין (אני מניח שזו הכוונה למה שתיארת כזוויות בקרניות) יש סיכון בניתוח לייזר להסרת משקפיים. הסכנה היא עיוות של הקרניות לאחר הניתוח, עם פגיעה משמעותית בראיה.

הערה - אין כל קשר בין העליה במספר לבין העובדה שנמנעת מהרכבת משקפיים.

הערה נוספת - באופן כללי, ללא קשר לאמור לעיל, אין לנתח כאשר המספרים משתנים.

אם נמצאו אצלך קרניות דקות, במבנה לא תקני, והמספרים עולים, שאל את הרופא שלך אם יש במקרה שלך מקום לטיפול בשם קרוס-לינקינג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך...

ד"ר יובל דומנ
    05/06/2011

תשובה:
    תומר שלום,
    כדי לענות על שאלתך עלי לראות את הנתונים עצמם ורק אז אוכל לענות בוודאות האם הינך מתאים לטיפול לייזר להסרת משקפיים.
    ניתן לנתח עיניים עצלות עד גבול מסויים. הנתון החסר הוא מהי חדות הראיה המקסימלית אליה אתה מגיע עם משקפיים. במידה ושתי העיניים רואות טוב יותר מ 6/12 - ניתן לנתח.
    אותו דבר לגבי קרניות דקות - השאלה היא כמה דקות (זה נתון מספרי במיקרונים) וכמה מספר יש להוריד בלייזר. שילוב של 2 נתונים אלו קובע את התאמתך לטיפול.
    לגבי "זוויות בקרנית" - זהו אינו מושג רפואי ואיני מבין למה הכוונה.
    המקום בו נבדקת אמור לספק לך תשובה ברורה ומפורטת לגבי מידת התאמתך לניתוח. להם יש את כל הנתונים.
    אתה יכול להיות בטוח שאם יש ספק שהינך מתאים - הם לא ינתחו אותך. זה לא משתלם, לא להם ולא לך.

בברכה,
    ד"ר יובל דומניץ, מנהל רפואי ת"א ונתניה
    רשת מרפאות care-vision להסרת משקפיים בלייזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו