מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 3 בעיות בענייםתומר01/06/2011
שלום הייתי היום בבדיקת התאמה לניתוח הסרת משקפיים ואובחן אצלי 3 בעיות בעניים אשמח אם תוכלו לעזור לי.
1 שני העניים שלי עצלות.
2 זוהה שהקרניות שלי דקות.
3 והבעיה הגדולה היא שיש לי זוויות בקרנית.
יש לי מזה 16 שנה משקפיים והמספר גדל לי רק לאחרונה כי אני מתעצל להרכיב משקפיים
שאלתי היא האם אני יכול לעבור ניתוח לייזר בעניים ומה הסיכון?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי תודה
תומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 בעיות בעניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/06/2011אם הקרניות דקות והמבנה לא תקין (אני מניח שזו הכוונה למה שתיארת כזוויות בקרניות) יש סיכון בניתוח לייזר להסרת משקפיים. הסכנה היא עיוות של הקרניות לאחר הניתוח, עם פגיעה משמעותית בראיה.
הערה - אין כל קשר בין העליה במספר לבין העובדה שנמנעת מהרכבת משקפיים.
הערה נוספת - באופן כללי, ללא קשר לאמור לעיל, אין לנתח כאשר המספרים משתנים.
אם נמצאו אצלך קרניות דקות, במבנה לא תקני, והמספרים עולים, שאל את הרופא שלך אם יש במקרה שלך מקום לטיפול בשם קרוס-לינקינג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך...
ד"ר יובל דומנ05/06/2011תשובה:
תומר שלום,
כדי לענות על שאלתך עלי לראות את הנתונים עצמם ורק אז אוכל לענות בוודאות האם הינך מתאים לטיפול לייזר להסרת משקפיים.
ניתן לנתח עיניים עצלות עד גבול מסויים. הנתון החסר הוא מהי חדות הראיה המקסימלית אליה אתה מגיע עם משקפיים. במידה ושתי העיניים רואות טוב יותר מ 6/12 - ניתן לנתח.
אותו דבר לגבי קרניות דקות - השאלה היא כמה דקות (זה נתון מספרי במיקרונים) וכמה מספר יש להוריד בלייזר. שילוב של 2 נתונים אלו קובע את התאמתך לטיפול.
לגבי "זוויות בקרנית" - זהו אינו מושג רפואי ואיני מבין למה הכוונה.
המקום בו נבדקת אמור לספק לך תשובה ברורה ומפורטת לגבי מידת התאמתך לניתוח. להם יש את כל הנתונים.
אתה יכול להיות בטוח שאם יש ספק שהינך מתאים - הם לא ינתחו אותך. זה לא משתלם, לא להם ולא לך.
בברכה,
ד"ר יובל דומניץ, מנהל רפואי ת"א ונתניה
רשת מרפאות care-vision להסרת משקפיים בלייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?