מספר לא שווה בעיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר לא שווה בעיניים
    דניאל
    10/06/2011

שלום אני בן 19 ומרכיב משקפיים.
    מהיום בו התחלתי להרכיב משקפיים (גיל 14 אך התחלתי לראות לא טוב כבר הרבה קודם) המספר בעין ימין היה גבוהה משמאל לפני תיכון הראיה של המשקפיים.
    בנוסף המספר שלי בשני העיניים נמצה כל האת בתהליך של גריעה, ובכל פעם שאני מחליף עדשות (פחות משנה) אני רואה טוב למשך תקופה קצרה בלבד (חודש-חודשיים) בשני העינים ולאחר מכן שוב אני רואה פחות טוב בעין ימין (כשאני עוצם את עין שמאל אני רואה פחות חד מכשאני עוצם את עין ימין).
    בהמשך אני מתחיל לראות פחות טוב גם בעין שמאל אך עדיין טוב יותר מבעין ימין. זאת על אף התיכון המותאם שונה בכל עדשה המכנות לי המשקפיים.
    מצב זה נמשך כבר כמה שנים כאשר הפרשי הראיה נעים כל הזמן בין 1/2 ל- 3/4 מספר בעיניים (בלי המשקפיים).
    כיום המרשם שלי הוא 4.5- ו- 5- ואני מודאג מאחר שכל הזמן ההתדרדרות ממשיכה ואני פוחד שלא תפסק.
    ברצוני לציין גם שבמשפחתי אין רקע של מיוחד של קוצר ראיה, לאימי יש משקפיים במספר יחסית נמוך ואילו אחותי רואה 6/6.
    לאחרונה ביקרתי אצל רופה עינים והוא לא מצא אצלי שום דבר.
    הודה לכם מאוד עם תוכלו לייעץ לי בעניין זה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר לא שווה בעיניים

הוספת תגובה

• מספר לא שווה בעיניים - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    11/06/2011

ייתכן וסביר להניח שיהיו שינויים עוד בעתיד. אין מה לעשות בנדון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר לא שווה בעיניים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/06/2011

שלום דניאל,

הבדל במספר בין שתי העיניים הוא תופעה נפוצה ואינה מעידה על מחלה.

העליה הפרוגסיבית במספר בהחלט יכולה להחשב נורמלית בגילך, אך ייתכן שיש גם מרכיב של "ספאזם אקומודטיבי". זו תופעה שבה, עקב הרגלי עבודה לא נכונים, השריר התוך עיני האחראי על המיקוד לא יכול לעבור הרפייה ולכן המספר עולה כל הזמן. התופעה אופיינית לאנשים צעירים. העובדה שהמשקפיים החדשים טובים רק לתקופה קצרה, ואחר כך יש שוב צורך בשינוי, יכולה לרמוז על כך שיש מרכיב של "ספאזם אקומודטיבי". פנה לרופא העיניים ושאל אותו ספציפית בנושא זה. בקש בדיקה שנקראת "ציקלופלגיה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

דניאל
    12/06/2011

תודה על המידע.
    אך ברצוני לציין כי כשהייתי אצל רופע העיניים (התייעצות בלבד) ציינתי בפניו את אפשרות זו (אז כבר שמעתי אליה) והוא אמר שלא נראה לו שזו הבעיה מאחר שאם זו הייתה הבעיה הייתי כבר סובל מכאבים בעיניים וכו' ואת אלה אין לי.
    רק כאשר מספר המשקפיים אינו מתאים לי יותר אז רק אני מרגיש שהעיני מתעמצות ומתעיפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    12/06/2011

עצם העובדה שאתה רואה טוב רק כחודשיים אחרי החלפת המשקפיים בהחלט יכולה לרמוז על ספאזם. אין בהכרח כאבי ראש או כאבי עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו